HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannar kräver rökförbud

Helsingborg Det har uppstått en konflikt om cigarettrök mellan grannar i ett bostadsområde i Helsingborg. Trots att rökarna vidtagit åtgärder är grannarna inte nöjda och kräver rökförbud.
Foto: Petra Martinsson

Enligt grannarna kommer det in cigarettrök från golv, väggar och ventiler. Hyresgästen som anmält problemet till hyresnämnden anser att lägenheterna inte är byggda för cigarettrök. Det ena argumentet är att även då rökning sker utomhus sugs röken in via husets friskluftventiler. Det andra är att det saknas en massiv betongplatta mellan första och andra våningen som gör att röken tränger in via väggar och golv.

Hyresvärden har kontrollerat fastighetens ventilationssystem som enligt värden visar normala värden. Vidare meddelar hyresvärden att de har informerat de rökande hyresgästerna som gått med på att inte längre röka inomhus. All rökning sker därför på deras uteplatser. Hyresvärden menar att de inte kan kräva mer än så av sina hyresgäster, då det inte är förbjudet att röka i och utanför sina lägenheter.

Läs ocksåHär är inga rökare välkomna

Grannen som anmält problemet till hyresnämnden är inte nöjd med åtgärderna och kräver rökförbud både i och utanför fastigheten.

Parterna kommer nu att mötas i hyresnämnden men något mötesdatum är ännu inte fastställt.

Läs också Rökförbuden ökar trots svagt lagstöd Därför har synen på rökning ändrats så snabbt Rökstopp hos hyresvärd i Motala Cigarettrök tycks förfölja hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.