Annons

Grannar trakasseras med äggkastning och dödshot

Halmstad Mannen kastar ägg på fönster, saboterar däck och hotar att spränga huset i luften. För grannarna i Halmstad är det rena terrorn. Nu har hyresnämnden beslutat att han omedelbart måste flytta.
Foto: Petra Martinsson/genrebild

För hyresnämnden i Göteborg beskrev hyresgäster en tillvaro som kan liknas vid en mardröm. Deras granne har under cirka två års tid trakasserat dem på olika sätt. Mannen har sprutat vatten på deras fönster, och kastat ägg på dörrar, bilar och fönster. Han har hotat att dränka folk, bankat på dörrar och skrikit, ibland hela nätter. Flera gånger har polis kallats till platsen.

En granne berättade att hon har blivit trakasserad sedan 2015 och valde till slut att flytta. En annan berättade om att mannen spanat på henne på olika sätt och att hon har känt att han stalkat henne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots varningar och en uppsägning har mannen inte bättrat sig eller flyttat. Gör han det inte nu, efter hyresnämndens beslut, blir det avhysning. Nämnden ser särskilt allvarligt på dödshoten.

Mannen själv ”har inte hörts av”. Socialtjänsten är underrättad.

Annons
Läs också Hyresgäst anklagas för trakasserier – får bo kvar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.