Annons

Gratis surf på övertid tas bort

Gislaved Hyresgästerna skulle få gratis bredband i ett år. Men tiden liksom bara rullade på och är inne på sjätte året. Men i februari upphör Gislavedshus med sitt fria bredband.

Gratis bredband infördes som en gåva till hyresgästerna julen 2009 när Gislavedshus fyllde 60 år. Tanken var att gåvan, 0,5 megabite, skulle gälla under ett år. Möjligheten till erbjudandet kom sig av att ett stadsnät skapades och hyresgäster som ville ha ännu snabbare surf har kunnat teckna upp sig på det mot en kostnad.

Och så gick det ett år, och ytterligare ett för att sedan rulla vidare in på sitt sjätte år.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Ja, varför fortsatte det? Det blev nog helt enkelt lite slentrian i det, som det blir ibland och samtidigt så tyckte vi att det var en bra grej för våra hyresgäster, berättar Ola Andersson, ekonomichef hos Gislavedshus.

Annons

Anledningen till att gåvan tas bort i februari beror på att stadsnätet ska öppnas upp för flera leverantörer och inte vara låst till en aktör som läget varit fram tills nu.

– När ensamrätten försvinner och fler aktörer kommer in så blir det tekniskt bökigt att ha ett fritt bredband. Om stadsnätet inte hade öppnats upp så kanske vi hade fortsatt med gåvan, berättar Ola Andersson.

Annons
Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

Rent praktiskt för hyresgästerna innebär förändringen att de får teckna ett eget abonnemang och kan välja mellan flera operatörer.

Läs också Bredbandet stryps – från 100 till 1 megabit: "Det blir försämrat" Om 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna Smålandsstenar växer på höjden Ex-sambo tvingas betala 25 000 för hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.