Annons

Grönare gräs på Södra Sidan

Göteborg För två år sedan tog ungdomar i södra Biskopsgården initiativ till en bättre fotbollsplan. Nu är den nya konstgräsplanen klar, lagom till sommarsäsongen.
, , ,

13-årige Dentin Jobe trixar med fotbollen i vårsolen på Södra Sidan, södra Biskopsgårdens nya näridrottsplats intill gamla Treröseskolan på Mildvädersgatan. Han bor i hyreshusen strax bakom kullen, och är nöjd med att numera bo granne med en så bra plan.

– Alla ville ha en fotbollsplan, den närmaste var vid Friskväderstorget. Det var den enda som hade konstgräs i hela Biskopsgården, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dentin, som själv spelar högermittfältare i Häckens pojklag årgång -99, är en av de unga Hisingsbor som engagerat sig för att planen skulle bli verklighet.

Redan för två år sedan samlade Hyresgästföreningen ett 50-tal ungdomar i södra Biskopsgården för att fråga hur de ville förbättra sitt område. Svaret blev: vi vill ha en bättre fotbollsplan.

Annons

Tack vare ett samarbete mellan ungdomarna, Hyresgästföreningen, hyresvärden Willhem och kommunens park- och naturförvaltning kunde den nya konstgräsplanen nyligen invigas – som sig bör med en fotbollsturnering.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Åtta lag med fem spelare i varje gjorde upp om den lokala titeln. Dentin Jobe och hans medspelare i laget Dreamteam lyckades till slut kamma hem första pris: fem åtråvärda biljetter till Supermatchen mellan Zlatans Paris Saint-Germain och Real Madrid på Ullevi i juli.

Men till dess kommer Dentin och kompisarna att njuta av sin egen hemmaplan, som även fått nytt staket och  nya mål.

Annons

– Den är skön att spela på, recenserar Dentin. Det kommer att vara folk här varje dag!

Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar "Mamma, jag vill inte bo granne med han" - så hanterar du barnens oro för grannen Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.