HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grönt ljus för att hyra ut i andra hand i sex år

Malmö Hyresvärden ville sätta stopp för andrahandsuthyrningen efter fem år. Men hyresgästerna, som endast har ett år kvar på sin utbildning i Stockholm, tog fallet till hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson

I fem år har hyresgästerna hyrt ut sin lägenhet i andra hand på Seved i Malmö. Under tiden har de utbildat sig på KTH i Stockholm och när det nu återstod ett år av civilingenjörsutbildningen ville de få förnyat tillstånd av hyresvärden för att kunna fortsätta med andrahandsuthyrningen, till samma hyresgäst som redan bor i deras lägenhet.

Men då tyckte hyresvärden att det fick räcka. Den privata fastighetsägaren sade nej med motiveringen att hyresgästerna redan hyrt ut sin lägenhet i andra hand ”väldigt länge”. Hyresgästerna gav sig inte utan vände sig då till hyresnämnden, som nu ger dem rätt. De har visst beaktansvärda skäl att få hyra ut.

Läs ocksåFörsökte hyra ut lägenhet på Blocket - "Inte så smart"

Hyresnämnden konstaterar att även studenter med långa utbildningar måste få möjlighet att hyra ut i andra hand. ”Att neka uthyrning när det endast är ett år kvar är inte befogat”, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Läs också Förvandlade sin bostad till lägenhetshotell Bodde fem år på annan adress - nu ryker kontraktet Efter nya andrahandslagen – nu minskar antalet bostadsannonser Vill överlåta hyreskontraktet till ex-sambo men värden säger nej

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.