Annons

Gullvi och Ulf bor hos bästa värden

Lidköping ​Gullvi Holm har tur. Hon bor hos en av Skaraborgs bättre hyresvärdar. Drömstan i Lidköping har nästan 600 lägenheter men inte ett enda ärende hos Hyresgästföreningen.– Jag får hjälp med det mesta jag ber om.

Gullvi Holm flyttade in 1 april i år på Stenportsgatan i en helrenoverad rymlig trea. Hon var då ensamstående och är tacksam för all hjälp hon fick.

Annons
– De har till och med hjälpt mig med att sätta upp lampor, hyllor och gardinstänger. Och det kostade inte ett öre, säger hon.
Gullvi uppskattar att personalen är lätt att få tag i och att de alltid försöker sträcka ut en hjälpande hand när det behövs. Detta bidrar till trivseln.
Vi sitter i hennes kök och från fönstret blickar hon ut över den välskötta gården.
– Där har vi ett förråd som vi fick hyra nu när jag blir sambo, säger hon och pekar på grannhuset.
Några nackdelar har Gullvi inte stött på sedan hon flyttade in. Inte ens hyran på 5 000 kronor i månaden.
Drömstan tror på närhet
Drömstan Fastigheter i Lidköping tror att en bidragande orsak till att många hyresgäster är nöjda är att kontoret ligger i bostadsområdet.– Vi känner de flesta hyresgäster som bor här och försöker ge en snabb och bra service, säger Ann-Britt Johansson, platsansvarig.
Bostadsbolaget har nästan 600 lägenheter i området Framnäs.
Sex anställda håller ställningarna, varav en är målare, en snickare och en jobbar med vvs och el.
– Självklart kan inte alla vara nöjda, men med egen personal försöker vi lösa problemen allt eftersom de dyker upp.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så tycker hyresgäster i Vaggeryd om sitt boende Skandinaviens lyckligaste bostadsområden är svenska Föräldrarna: barnen blir fast hemma Allt fler semestrar på hemmaplan Vi stör oss mer på grannar under sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.