Annons

Gunsan vägras nyckeln till nya bostaden

Västra Götaland Klockan 12 i dag skulle Gunsan Abrahamssons flyttlass ha gått till den nya lägenheten. Men fastighetsägaren vägrar ge henne nyckeln, trots att de skrivit kontrakt. – Jag har tappat lust för allting, säger hon.

Gunsan Abrahamsson bor i en trea på Tegelvägen i Aplared, söder om Borås. Lägenheten är nu fylld med flyttkartonger och stora svarta plastsäckar. Hon hade hyrt bil med dragkrok och skaffat flytthjälp – till ingen nytta.

Annons
– Jag har muntligen sagt upp min lägenhet, men nu nekar hyresvärden till det. Vad ska jag göra? undrar Gunsan Abrahamsson förtvivlat.
Fastighetsägare är Jan Anderssons plåtslageri. Han äger även fastigheten som hon ska flytta till. Till den lägenheten har hon ett hyreskontrakt som gäller från i dag, 1 juli.
Jan Andersson besökte henne vid lunchtid, men vände på klacken och gick.
– Hon måste först säga upp lägenheten som hon bor i innan hon får komma in i den nya lägenheten, säger han.
– Jag har sagt till henne att annonsera på Blocket.
Skriftlig uppsägning och dubbla hyror väntar Gunsan om hon snabbt vill komma in i den nya lägenheten.
Nu har hon vänt sig till Hyresgästföreningen.
– Det finns en sed inom fastighetsägarbranschen att byter man lägenhet inom ett fastighetsbolag, så sker bytet vid samma datum, säger Lennart Björkman, chef för juridiska enheten på Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.