HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallå där, Benjamin Dousa…

Husby ... ordförande för moderata ungdomsförbundet som skrivit boken Snöflingorna faller över Husby.
Benjamin Dousa, aktuell med boken Snöflingorna faller över Husby.

Varför har du skrivit boken?
– Nuförtiden handlar nästan all politisk debatt om migration och integration, och här tyckte jag att det saknades ett perspektiv. I dag har vi unga, etablerade och välmående ungdomar som gärna pratar om förorten, men aldrig kommer hit. Jag kallar dem snöflingor. Det handlar inte om höger eller vänster, de finns på bägge sidor, utan det är en generation snarare än en ideologi.

Hur var din uppväxt i Husby?
– Jättebra tycker jag. En sak som räddade mig var dock att mamma såg till att jag bytte skola i 3an, från en i Kista till en i Stockholms innerstad. Där fick jag gå svenska som andraspråk trots att jag är född och uppvuxen i Sverige för att min gamla skola hade varit så dålig.

Läs ocksåInget extra vinstuttag från LKFManifestation mot vinstuttag från LKF. Bengt Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Lund, samtalar med Hanna Gunnarsson (V). Längst till vänster står Mats Olsson (V).

Hur har området påverkat dig?
– Väldigt mycket, inte minst i mitt politiska engagemang. I ärlighetens namn är det inte så många i Moderaternas partistyrelse som bor i en förort eller har en förälder som jobbat på en städfirma i nästan hela sitt liv. Det är något jag är väldigt stolt över.

Läs också Bopolitiskt event lockade många Ingen kännbar effekt av att ändra på nya hyror Tung vd-grupp vill ändra hyressystemet ”Många tror att vi har hyresreglering i Sverige”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.