HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallå där Helena Bergkvist …

Södermanland ... som jobbar halvtid med konceptrenoveringar och politiskt påverkansarbete på Hyresgästföreningen i Eskilstuna.

Helena Bergkvist är tämligen nyanställd verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningens kontor i Eskilstuna, och ägnar halva sin arbetstid åt konceptrenoveringar och politiskt påverkansarbete i Sörmland.

Helena Bergvist jobbar med konceptrenoveringar i Eskilstuna.

Vad är konceptrenovering?

– Det handlar om så kallade lyxrenoveringar av tomställda lägenheter som bostadsbolag som D Carnegie & Co och Victoria Park har satt i system i miljonprogramsområden. Allt eftersom hyresgästerna flyttar ut renoveras lägenheterna. Ofta  är det renoveringar som inte behövs. Hyrorna höjs ofta med mer än 40 procent och grannarna får leva med byggbuller.


Hur jobbar du med detta?

– Jag lyfter upp frågan, bland annat med våra politiker. I april var jag med och arrangerade en paneldebatt som uppstart för Hyresgästföreningens valarbete.


Hur ser läget ut i Eskilstuna?

– Eskilstuna hör till de värst drabbade orterna i landet och det sprider sig. I Västerås har Mimer nyligen sålt 750 lägemheter till Carnegie, så man kan befara att samma sak kommer att hända där.

Läs också Fotboll för ett tryggare Öxnehaga Eskilstuna firade hundra år – lite drygt Hyreshöjning blev starten – nu firar Eskilstuna 100 år Heimstaden: Man drar alla över en kam Ny rapport: Pyramidspel med lägenhetsrenoveringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.