Annons

Hallå där, Mikael Reijer…

Ovanåker ...som för två år sedan slutade som profilerad vd på bostadsföretaget Aefab i Alfta-Edsbyn och blev professionell inspirationsföreläsare.
Förre Aefab-chefen Mikael Reijer lever i dag på att inspirationsföreläsa, ofta tillsammans med barndomskompisen Dogge Doggelito.

Hur många föreläsningar har det blivit?

– Oj, jag måste vara uppe i 400-500. Allt från grupper på tre personer till som mest 6 000. Och inte bara i Sverige, utan även i England, Tyskland, Finland och Norge.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad är ditt budskap?

– Ett av dem är skapa engagemang och strunta i resultatet.

Vilket är ditt bästa tips när du föreläser för anställda på bostadsföretag?

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

– I sådana sammanhang pratar jag om vikten av ett inkluderande ledarskap, mångfald, hälsa och hållbarhet.

Annons

Ofta delar du scen med rapparen Dogge Doggelito. Hur kommer det sig?

– Vi är gamla barndomsvänner och kompletterar  varandra perfekt. Dogge kan bli personlig när vi pratar inkludering och mångfald medan jag kan se det ur ett affärsmässigt perspektiv.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

Du är inte sugen på att återvända till en VD-stol på ett bostadsföretag?

– Nej, jag längtar inte efter chefsrollen i sig. Jag är trött på siffror. Däremot tycker jag om att se människor växa. För övrigt har jag redan ett engagemang inom bostadsbranschen. På konsultbasis hjälper jag Upplands-Brohus med lite utvecklingsfrågor.

Hur länge tänker du leva som turnerande föreläsare?

Annons

– Det kan bli många föreläsningar till. Jag startar en ny turné i höst då jag ska prata storytelling och försäljning av varor, tjänster och budskap.

Du blir aldrig trött på att höra din egen röst?

– Nej, jag försöker alltid ha dialog med publiken. Dessutom älskar jag att stå på scenen och försöka tända en liten gnista som kan få någon att ta tag i sitt liv och börja försöka förverkliga sina drömmar precis som jag själv gjort.

Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.