HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallå där, Mikael Reijer…

Ovanåker ...som för två år sedan slutade som profilerad vd på bostadsföretaget Aefab i Alfta-Edsbyn och blev professionell inspirationsföreläsare.
Förre Aefab-chefen Mikael Reijer lever i dag på att inspirationsföreläsa, ofta tillsammans med barndomskompisen Dogge Doggelito.

Hur många föreläsningar har det blivit?

– Oj, jag måste vara uppe i 400-500. Allt från grupper på tre personer till som mest 6 000. Och inte bara i Sverige, utan även i England, Tyskland, Finland och Norge.

Läs ocksåNy vd på plats för Östersundshem

Vad är ditt budskap?

– Ett av dem är skapa engagemang och strunta i resultatet.

Vilket är ditt bästa tips när du föreläser för anställda på bostadsföretag?

Läs ocksåByggebos hyror klara för 2020

– I sådana sammanhang pratar jag om vikten av ett inkluderande ledarskap, mångfald, hälsa och hållbarhet.

Ofta delar du scen med rapparen Dogge Doggelito. Hur kommer det sig?

– Vi är gamla barndomsvänner och kompletterar  varandra perfekt. Dogge kan bli personlig när vi pratar inkludering och mångfald medan jag kan se det ur ett affärsmässigt perspektiv.

Läs ocksåHallå där, Anders Eklund...

Du är inte sugen på att återvända till en VD-stol på ett bostadsföretag?

– Nej, jag längtar inte efter chefsrollen i sig. Jag är trött på siffror. Däremot tycker jag om att se människor växa. För övrigt har jag redan ett engagemang inom bostadsbranschen. På konsultbasis hjälper jag Upplands-Brohus med lite utvecklingsfrågor.

Hur länge tänker du leva som turnerande föreläsare?

– Det kan bli många föreläsningar till. Jag startar en ny turné i höst då jag ska prata storytelling och försäljning av varor, tjänster och budskap.

Du blir aldrig trött på att höra din egen röst?

– Nej, jag försöker alltid ha dialog med publiken. Dessutom älskar jag att stå på scenen och försöka tända en liten gnista som kan få någon att ta tag i sitt liv och börja försöka förverkliga sina drömmar precis som jag själv gjort.

Läs också Hyresgäst måste hämta vatten en mil bort Allmännytta säljs för att bygga simhall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.