Annons

Hallå där, Mikael Reijer…

Ovanåker ...som för två år sedan slutade som profilerad vd på bostadsföretaget Aefab i Alfta-Edsbyn och blev professionell inspirationsföreläsare.
Förre Aefab-chefen Mikael Reijer lever i dag på att inspirationsföreläsa, ofta tillsammans med barndomskompisen Dogge Doggelito.

Hur många föreläsningar har det blivit?

– Oj, jag måste vara uppe i 400-500. Allt från grupper på tre personer till som mest 6 000. Och inte bara i Sverige, utan även i England, Tyskland, Finland och Norge.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Vad är ditt budskap?

– Ett av dem är skapa engagemang och strunta i resultatet.

Vilket är ditt bästa tips när du föreläser för anställda på bostadsföretag?

Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

– I sådana sammanhang pratar jag om vikten av ett inkluderande ledarskap, mångfald, hälsa och hållbarhet.

Annons

Ofta delar du scen med rapparen Dogge Doggelito. Hur kommer det sig?

– Vi är gamla barndomsvänner och kompletterar  varandra perfekt. Dogge kan bli personlig när vi pratar inkludering och mångfald medan jag kan se det ur ett affärsmässigt perspektiv.

Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

Du är inte sugen på att återvända till en VD-stol på ett bostadsföretag?

– Nej, jag längtar inte efter chefsrollen i sig. Jag är trött på siffror. Däremot tycker jag om att se människor växa. För övrigt har jag redan ett engagemang inom bostadsbranschen. På konsultbasis hjälper jag Upplands-Brohus med lite utvecklingsfrågor.

Hur länge tänker du leva som turnerande föreläsare?

Annons

– Det kan bli många föreläsningar till. Jag startar en ny turné i höst då jag ska prata storytelling och försäljning av varor, tjänster och budskap.

Du blir aldrig trött på att höra din egen röst?

– Nej, jag försöker alltid ha dialog med publiken. Dessutom älskar jag att stå på scenen och försöka tända en liten gnista som kan få någon att ta tag i sitt liv och börja försöka förverkliga sina drömmar precis som jag själv gjort.

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.