Annons

Hallå där Therese Djäkner …

Uppsala ... hyresgäst som är huvudombud för grannsamverkan i Gottsunda, som Uppsalahem dragit i gång.

På Jenny Linds väg och Oskar Arpis väg samverkar nu de boende för att göra Gottsunda tryggare. Förhoppningen är att fler områden ska ta efter fram över.

Therese Djäkne är huvudombud för grannsamverkan i Gottsunda.

Vad innebär det att vara huvudombud?

– Om någon ser att något inte står rätt till, vidarebefordrar jag det till polisen. Det ska inte vara information på 112-nivå, utan kan till exempel handla om att man sett någon sälja stulna varor eller droger. Tanken är att vi sedan ska få återkoppling från polisen.

Annons

Hur funkar grannsamverkan?

– Vi vill försöka få grannarna mer uppmärksamma på vad som händer i deras område,  men utan att de ska vara några minipoliser. Hittills har ett 20-tal hushåll gått med och satt upp klistermärken på sina dörrar, och vi hoppas att ännu fler vill ansluta sig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur upplever du själv tryggheten i området?

Annons

– Jag upplever att min gata Jenny Linds väg är mycket tryggare än vad Gottsunda utmålas som i media. Sedan har Uppsalahem förbättrat belysningen i området också, det bidrar till ökad trygghet.

Läs också Hyrorna betalda efter återfallet – men Alexander tvingas flytta: ”Kan inte träffa min dotter” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig" Knark för miljoner i frysen – då blev pensionären uppsagd Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.