Annons

Hällefors nya hyra klar

Hällefors Hyresgästerna hos Hällefors Bostads AB får hyran höjd med 1,4 procent nästa år. Därmed följer bolaget trenden med något lägre höjningar 2013.

Det kommunala bostadsbolaget Hällefors Bostads AB, Boab, är först ut med en färdigförhandlad hyra i Örebro län.

Bolaget hade begärt två procent, vilket i sig var lägre än på flera år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter förhandling med Hyresgästföreningen blev höjningen för 2013 1,4 procent för bostäder. Det betyder en höjning på 63 kronor i månaden för den som har en hyra på 4500.

Annons

Undantaget är en adress i Grythyttan, Torget 4, där värme inte ingår. Där får de boende oförändrad hyra.

Därmed följer Boab de övriga av landets tio kommunala bostadsbolag som hittills har förhandlat klart om 2013 års hyror. Alla ligger mellan 0,75 och 1,5 procents höjning, visar Hem & Hyras lista.

Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

Den låga inflationstakten gör att Hyresgästföreningen väntar sig lägre höjningar än de senaste åren, då höjningarna i rikssnitt hamnat på drygt två procent.

Annons

I Boab:s fall är en av de viktigaste anledningarna till att man begärde en lägre hyreshöjning än tidigare år att man har färre outhyrda lägenheter än tidigare. Hem & Hyra berättade tidigare i höstas att Hällefors bostads har det lägsta antalet tomma lägenheter på 15-20 år.

År Begärd höjning Förhandlad höjning
2012 2 % 1,4%
2011 5 % 2, 85%
2010 6% 3,35%

Läs också Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.