Annons

Hälsa i fokus för hyresgäster i Blekinge

Blekinge ​Den här veckan går i hälsans tecken i Blekinge. Och i nöjets. Hyresgäster från Ronneby, Karlskrona och Karlshamn utmanar varandra i handboll, basket samt, i stor final på söndag, i fotboll.

​Det är i projektet ”Efter skolan” som arrangörerna nu drar i gång en vecka med friskhet i fokus.

Bakom satsningen står polis, räddningstjänst, Hyresgästföreningen, de kommunala bostadsbolagen, lokala klubbar, IOGT-NTO bland andra. Arrangörerna presenterar sig själva med utställningar under veckoslutet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Veckans turneringar mellan hyresgäster på de tre orterna, Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, inleds på fredag i Karlskrona.

Då tävlar deltagarna i handboll. På fredag är det turnering i basket i Ronneby och på söndag är det stor final med fotbollsturnering på Fridhem i Karlshamn.

Annons

– Vi tar med oss 15 ungdomar från de bostadsområden vi jobbar i, från respektive ort, till turneringar säger Mohammed Merzi på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.

Men programmet innehåller så mycket mer än bara turneringar. Det erbjuds möjlighet att testa olika sporter, det blir dansuppvisning och på söndagen ställer allsvenske fotbollsspelaren Moestafa El Kabir upp som både talare och prisutdelare.

– Han har varit verkligt engagerad i det här och det är ovanligt att kändisar ställer upp så mycket. Det är väldigt roligt, säger Mohammed Merzi.

Annons

Satsningen sammanfaller med landstingets hälsovecka och förhoppningen är att ungdomar ska tycka att det är kul att vara hälsosam och aktiv.

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.
Läs också Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.