Annons

Hälsa i fokus för hyresgäster i Blekinge

Blekinge ​Den här veckan går i hälsans tecken i Blekinge. Och i nöjets. Hyresgäster från Ronneby, Karlskrona och Karlshamn utmanar varandra i handboll, basket samt, i stor final på söndag, i fotboll.

​Det är i projektet ”Efter skolan” som arrangörerna nu drar i gång en vecka med friskhet i fokus.

Bakom satsningen står polis, räddningstjänst, Hyresgästföreningen, de kommunala bostadsbolagen, lokala klubbar, IOGT-NTO bland andra. Arrangörerna presenterar sig själva med utställningar under veckoslutet.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Veckans turneringar mellan hyresgäster på de tre orterna, Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, inleds på fredag i Karlskrona.

Då tävlar deltagarna i handboll. På fredag är det turnering i basket i Ronneby och på söndag är det stor final med fotbollsturnering på Fridhem i Karlshamn.

Annons

– Vi tar med oss 15 ungdomar från de bostadsområden vi jobbar i, från respektive ort, till turneringar säger Mohammed Merzi på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.

Men programmet innehåller så mycket mer än bara turneringar. Det erbjuds möjlighet att testa olika sporter, det blir dansuppvisning och på söndagen ställer allsvenske fotbollsspelaren Moestafa El Kabir upp som både talare och prisutdelare.

– Han har varit verkligt engagerad i det här och det är ovanligt att kändisar ställer upp så mycket. Det är väldigt roligt, säger Mohammed Merzi.

Annons

Satsningen sammanfaller med landstingets hälsovecka och förhoppningen är att ungdomar ska tycka att det är kul att vara hälsosam och aktiv.

Läs ocksåDåligt har blivit bättre – men nu kräver kommunen Oscar Properties på 40 000 kronorEn delad på med en dammsugare och ett husfasad.
Läs också Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Här har hyresförhandlingarna redan kraschat – skiljeman får sätta hyrorna Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.