Annons

Hammarö har högsta taxorna

Hammarö Hammarö har länets högsta taxor och avgifter medan de lägsta finns i Karlstad. Det visar Nils Holgersson-undersökningens slutrapport för 2014.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de olika delrapporterna i Nils Holgersson-undersökningen, senast om priserna på vatten och avlopp. Nu har slutrapporten kommit, som sammanställer samtliga taxekostnader.

I Värmlands län betalar Hammaröborna mest – 2173  kronor per månad – medan Karlstadsborna kommer billigast undan med en månadskostnad på 1 696 kronor. Det är en skillnad på 28 procent, eller 57 25 kronor per år.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Under de 19 år som Nils Holgersson-rapporten har genomförts i Värmlands län har avgifter och taxor stigit betydligt mer än konsumentprisindex. I år är den snitthöjningen 1,2 procent, samtidigt som övriga priser i samhället har sänkts.

– Detta rör ofta verksamheter med bristande konkurrens där konsumenternas ställning är svag och där de har liten möjlighet att påverka priserna, säger Kjell Berndtsson, ordförande i Nils Holgersson-gruppen, i ett pressmeddelande.

Annons

Kommuner med högst månadskostnad för en vanlig trea:

Hammarö 2 173 kr
Kil 2 134 kr
Storfors 2 100 kr

Kommuner med lägst månadskostnad för en vanlig trea:

Annons

Läs ocksåMauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgästerMauritz står på gården där han bor. Till vänster skymtar en parkerad bil
Karlstad 1 696 kr
Säffle 1 876 kr
Kristinehamn 1 878 kr

Fakta: Nils Holgersson-undersökningen

I Nils Holgersson-rapporten ”flyttas” en flerbostadsfastighet genom landet och kostnaderna för el och fjärrvärme, sophämtning, vatten och avlopp jämförs. Årets resultat presenteras i omgångar. Rapporten görs av Hyresgästföreningen, Sabo, HSB och Riksbyggen.

Läs också Övernattningslägenhet – inte solklart var du ska vara skriven Får hyra ut bostadsrätt trots protester – på grund av corona Hyresgästers tacokväll billigast i Kristianstad Gullspångsborna har högst elnätsavgift i Västra Götaland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.