Annons

Han blir Hallstahems nya chef

Hallstahammar Ulf Magnusson heter Hallstahems nya vd. 47-årigen med bakgrund inom Mimer utsågs på måndagsförmiddagen sedan de sista praktiska detaljerna avklarats.

Per-Arne Gunnarsson, mångårig chef för Hallstahem, går i pension 1 mars nästa år.

När bostadsföretagets styrelse skulle rekrytera efterträdare, stod det i slutändan mellan tre män som alla hade ett förflutet hos Västeråsjätten Mimer.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Vid ett möte i torsdags bestämde sig Hallstahems styrelse för att satsa på Ulf Magnusson. Och på måndagsförmiddagen blev utnämningen officiell sedan de sista detaljerna retts ut.

– Vi är jättenöjda. Det ska bli spännande att få jobba med Ulf som vd, säger Rolf Hahre, styrelsens ordförande.

Annons

Ulf Magnusson, 47 år, är sedan 2011 ekonomichef för Etteplan Sweden AB, den svenska delen av ett börsnoterat finskt företag som är specialiserat på industritekniska lösningar, inbyggda system och teknisk dokumentation.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.

Innan dess arbetade Magnusson som vice vd och aministrativ chef/ekonomichef för Mimer AB och i olika roller på ABB och Valtra Traktor AB.

– Han kan branschen och uppfyller även i övrigt vår kravprofil. Ulf har helheten som en vd måste ha, säger Rolf Hahre.

Annons

Ulf Magnusson tillträder tjänsten 1 mars nästa år. Till dess fortsätter Per-Arne Gunnarsson att leda Hallstahem.

Läs ocksåElbil inte ett alternativ för alla – här saknas det laddstolpar
Läs också Explosion av förrådsinbrott under pandemin – här är de värst drabbade kommunerna Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Bostadslösa "dumpas" i Gävleborg och Västmanland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.