Annons

Han blir ny vd för Timråbo

Timrå Det blir MittSverige Vatten & Avfalls vd, Micael Löfqvist, som blir ny vd för AB Timråbo. Han ersätter Lotta Björklund som 1 december istället blir vd för Mitthem i Sundsvall.
Foto: Anna Törngren
Micael fortsätter att jobba för kommunen men byter fokus från vatten till bostäder.

– Jag har idag informerat min styrelseordförande och min ledningsgrupp att jag accepterat ett erbjudande om att bli ny vd för AB Timråbo, säger Micael Löfqvist, i ett pressutskick.

Timråbos ordförande Per-Arne Olsson säger att hanser Löfqvist som en viktig nyckelspelare för framtidens utmaningar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är en enig styrelse som hälsar honom varmt välkommen. Timråbo står inför stora förändringar med både utveckling och förvaltning av bostadsbeståndet. Därför är vi otroligt glada över att det är Micael Löfqvist som ska leda verksamheten framåt, säger Per-Arne Olsson.

Kommunchefen Andreaz Strömgren är särskild nöjd med att Micael behåller sin befattning om än i ett annat kommunalt bolag.

Annons

– Jag är otroligt nöjd och glad över att få behålla Micael i vår ledningsgrupp. Hans kunskap i kombination med erfarenheter är betydelsefulla inspel i vårt visionsarbete, säger Andreaz Strömgren.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Micael Löfqvist har de senaste 15 åren varit vd för MittSverige Vatten & Avfall. Nu väljer han att överlämna uppdraget och sadla om mot nya utmaningar.

– Fastighetsbranschen och kanske speciellt den allmännyttiga delen är något som tilltalar mig mycket och det är också något helt nytt för mig, vilket innebär både personlig utveckling och en spännande utmaning, säger Löfqvist och fortsätter:

Annons

– Jag kommer i rollen som vd för Timråbo få fortsätta bidra till att Timrå kommun blir en stark kommun i en växande region. Det är något som jag gjort i snart 15 år som vd för MSVA-gruppen (MittSverige Vatten & Avfall, reds.anm.). Nu får jag chansen att fokusera på de viktiga frågorna för framtiden för Timrå kommun, nämligen attraktiva bostäder, inflyttning och nöjda hyresgäster.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

I december går nuvarande vd, Lotta Björklund, vidare till Mitthem och Micael Löfqvist tillträder under nästa år.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Christina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång" Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.