Annons

Han fick 600 kronor i sänkta hyra

Västra Götaland Under drygt ett års tid har Johannes Lindström stört sig på att han betalat för mycket i hyra. Nu har han fått upprättelse. – Jag märkte att jag betalade mer än kompisarna som har högre standar och bor centralare, säger han.

Johannes Lindström bor i en tvåa med snedtak på cirka 60 kvadrat i Brämhult utanför Borås. Från köksfönstret ser han grantopparna från Trollberget.

Annons
– Utsikten är trevlig. Jag gillar lägenheten. Här är mysigt!
Men boendet har också en baksida. Han upplever att det är många små fel som sänker värdet: tapeter, lister, trasigt elementet, drag, flisigt trägolv…
Trapphuset och den blåmålade fasaden har sett bättre dagar. I trädgården ligger delar av staketet som blåste ner i våras.
– Här finns lite att göra och jag har betalat ett överpris.
Johannes tog hjälp av Hyresgästföreningen som gjorde en så kallad bruksvärdering. Den visar att hyran borde sänkas med 570 kronor i månaden.
– Det är jättebra att killen var vaken. Det sparar han nästan 7 000 kronor om året på. Man ska kolla hyran om man misstänker att den är fel, säger Alf Mölleryd, hyresgästens ombud.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så här många kvadratmeter bor hyresgäster på i Skåne Yngve och Asta har hellre hiss än bor stort Karin vill inte bo mindre Felmätt lägenhet gav 12 000 i handen Hyresvärd mätte boyta på utsidan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.