Annons

Karin vill inte bo mindre

Halmstad Karin Sjösten i Halmstad passar in i statistiken. Som kvinna 65+ bor hon på närmare 70 kvadratmeter. Hon har mer plats än de flesta har, i genomsnitt, att röra sig på. Hon skulle inte vilja på mindre.
Foto: Petra Martinsson

Det är ensamstående kvinnor 65+ i Hylte, Varberg och Halmstad som har flest kvadratmeter att bo på i Halland. Karin Sjösten är en av dem.
– Varför ensamstående kvinnor bor störst? Kanske har man bott så länge eller så har man tidigare varit två, säger hon.
Hon bor i en 2:a på 66,9 kvadratmeter i stadsdelen Vallås i Halmstad. Här trivs hon och skulle inte vilja bo mindre.
– Egentligen hade jag velat ha en trea, men då blir hyran för hög. De här äldre 2:orna är också ganska stora med många skåp och förråd. Nu när det är så dyrt att bygga är det ovanligt i nya lägenheter.
Mest plats för vardagslivet tycker Karin Sjösten att hon har i köket. Det är fullt med lådor, skåp och skafferier. Här gillar hon att vara, inte minst på morgnarna.
– Jag lagar all mat själv och efter frukost kan jag bli kvar länge med tidningen.
Om hon fick önska nåt är det större kyl och frys men det skulle bli på bekostnad av att ett skafferi eller städskåpet försvann.
– Var skulle jag då ha sakerna jag har där idag? Man har ju hunnit samla på sig en del saker.
Lägenheten har hall, sovrum och en rymlig toalett med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet vetter ut mot en uteplats med en mindre gräsmatta men också med plats för odlingslådor. Perfekt på sommaren.
Under den kallare delen av året är vardagsrummet viktigare. Här gör Karin Sjösten saker som att måla och sy. Intresset för målning syns överallt på väggarna i lägenheten.
– Jag kan sitta med det, men sen blir det för stökigt och så plockar jag ihop. Det är ju också därför det skulle vara bra med en 3:a.

Om hur stort hyresgäster i Halland bor i genomsnitt kan du läsa om här.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

 

Annons
Läs också Så många kvadratmeter bor hyresgäster på i Halland Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.