Annons

Yngve och Asta har hellre hiss än bor stort

Skåne Yngve och Asta Nilsson bor i Höör där skånska hyresgäster bor på störst yta. De flyttade för några månader sedan. Inte så värst långt men i flytten försvann elva kvadratmeter.
Foto: Petra Martinsson

– Förut hade vi tre rum. Nu har vi fått skippa en hylla och ett skrivbord men det har vi inte saknat att ha, säger Asta Nilsson.
Hon konstaterar att det förmodligen kommer att bli svårt att ha stora kalas i lägenheten, men det finns en lokal att låna på gården om de skulle behöva mer utrymme. Det finns andra saker nu som är viktigare än att bo stort. Att ha hiss till exempel.
– Jag tycker att man ska anpassa sitt boende efter sin ålder och efter vilka behov man har. Nu är hissen viktig och tillgängligheten, att man till exempel kommer in med rullstol. Vi har släkt och vänner som behöver det. Vi själva blir ju också äldre och äldre, säger Yngve Nilsson.
– Ja, och vad ska man ha yta till om den bara står? Och städa måste man ju även om man aldrig är där, säger Asta Nilsson.
Den nya lägenheten ligger centralt i Höör. En hall leder till ett vardagsrum och kök i en öppen planlösning. En dörr i vardagsrummet leder ut till en inglasad balkong. Toaletten är stor, så pass att om vill man finns det plats för tvättmaskin och torktumlare. Sovrummet har en vägg med garderober. Lägenheten är genomgående.
Än så länge trivs paret här och flytten känns helt rätt. Asta och Yngve Nilsson konstaterar dock att de nu inte har plats för något onödigt.
– Men vi har plats för allt vi behöver.

Hem&Hyra har kartlagt hur stora ytor skånska hyresgäster bo på. Det kan du läsa om här.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hon bor i norra Skånes högsta hyreshus Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.