Annons

”Han fick mig alltid att skratta”

Hässleholm Ola Albrechtsson, ordförande för Hyresgästföreningen Hässleholm-Höör har avlidit. Efter en längre tids sjukdom somnade han in i sitt hem den 1 september. Han blev 70 år gammal.

– När jag tänker på Ola minns jag hans humor. Han fick mig alltid att skratta. Jag tänker på hans engagemang och hur han brann för Hyresgästföreningen. Det är tomt utan honom, säger Petra Lundh, enhetschef för kommunikation, bostadspolitik och lokalt utvecklingsarbete vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne. 

Genom åren har Ola Albrechtsson hunnit med många förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen. Några av de tyngre har varit som ordförande i Hyresgästföreningen Hässleholm- Höör, samt som ledamot i Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ola Albrechtsson trotsade sin sjukdom och var aktiv in i det sista. På fullmäktigemötet i våras tvekade han aldrig att ställa upp när han blev omvald som ledarmot. Carl-Johan Dahlgren, ordförande i Hyresgästföreningen Östra Göinge-Osby, var med på mötet och beskriver en man som alltid ställde upp. 

– Trots att vi visste att han var sjuk ville vi ha kvar honom i styrelsen. Jag vet att det betydde mycket för honom. Han reste sig upp och tackade för förtroendet. Han ställde alltid upp och hade ett stort engagemang för bostadspolitiska frågor. Han var skojfrisk och jobbade in i det sista med allt han ville göra. Jag kommer att sakna hans närvaro.

Annons
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.