HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Han hade förmågan att få folk att bli entusiastiska”

Helsingborg Hyresgästföreningens före detta medarbetare Lennart Larsson avled den 5 juni efter en tids sjukdom. Han blev 67 år.

Lennart Larsson arbetade vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne i nästan hela sitt yrkesverksamma liv mellan 1975 till 2009.

Han började som fritidsombudsman och fortsatte sedan som ombudsman i Ängelholm. Därefter arbetade han bland annat som chef vid dåvarande regionkontoret i Ängelholm. Hans sista arbetsuppgift innan han gick i pension var som bostadspolitisk opinionsbildare.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

− Jag minns honom för hans ivriga engagemang. Han tände alltid på nya utmaningar och projekt. Och som kollega var han mån om att vi skulle ha det bra, säger Petra Lundh, samordnare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne och som arbetade nära Lennart Larsson i många år.

Hans engagemang inom Hyresgästföreningen fortsatte även efter pensionen bland annat som revisor och valberedare i Hyresgästföreningen Nordvästskåne. Han satt även med som representant för hyresgäster i hyresnämnden.

− Jag minns honom speciellt för hans otroliga engagemang och hur viktigt det var för honom att arbeta för medlemmarna. Han hade förmågan att få folk att bli entusiastiska och brann verkligen för bostadspolitiska frågor. Det är en tom lucka just nu som blir svår att fylla, säger Rolf Malmberg, ordförande i Hyresgästföreningen Nordvästskåne.

Läs ocksåHyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala
Läs också Ditt hem är hennes jobb Sveriges Allmännytta sågar Hyresgästföreningens rapport Lämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.