Annons

Handikappsängar från Solgården blir bistånd

Vänersborg Handikappsängarna från Solgården är på väg till sjukhus i Ukraina. "Det känns bra att utrustningen kommer användas på annat håll", säger Siv Fransson från Hyresgästföreningen.
Foto: Kajsa Wedberg
, ,

Tidigare i år köpte Hyresgästföreningen Solgården på Vänersnäs utanför Vänersborg. Målet är att skapa en sprudlande mötesplats där medlemmar kan mötas och barn kan komma på sommarkollo. Men innan dess är det en hel del som måste göras. Bland annat tömma husen på den handikapputrustning som den förre ägaren, Föreningen för Utvecklingsstörda Barn, Vuxna och Ungdomar i Trollhättan, lämnat kvar.

– Det handlar om sjutton handikappanpassade sängar, 29 madrasser, 5 duschstolar och flera liftar som nu kommer till ny användning genom organisationen Human Bridge, säger Solgårdens föreståndare Siv Fransson. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Utrustningen, som hämtades på måndagen, får nu mellanlanda i Göteborg innan det forslas vidare till Human Bridge huvudlager i småländska Holsbybrunn. Där kommer tekniker att gå igenom alltihop och laga det eventuellt behöver lagas. Därefter blir det vidare transport. Troligen till Ukraina.

Annons

– Våra mottagare finns främst i Afrika och Östeuropa. Just de här sängarna tror jag att vi skickar till Ukraina där vi vet att behovet av just sådan här utrustning är stort, säger Annika Ekholm, som ansvarar för sjukvårds- och biståndsmaterial hos Human Bridge. 

På Hyresgästföreningen gläds man åt samarbetet med Human Bridge.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Utrustningen passar inte för Solgårdens planerade verksamhet. Därför känns det bra att allt nu kommer till användning på annat håll. Och dessutom där behovet är som störst, säger Siv Fransson. 

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.