HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Haninge Bostäder höjer hyran 80 kronor

Haninge En hyreshöjning på 80 kronor i månaden för den som har en hyra på 7 000 kronor. Det blev resultatet när Haninge Bostäder höjer hyran för sina 2 135 hyresgäster.

Hyresförhandlingarna mellan Haninge Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm har varit en segdragen process som ledde till att hyresgästerna får en retroaktiv höjning från första januari. Haninge Bostäder krävde 2,7 procent från första januari, men Hyresgästföreningen sade nej varpå bostadsbolaget strandade förhandlingarna. Det hela slutade med att frågan fick avgöras av tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK.

HMK rekommenderade en höjning med 1,15 procent från första januari, ett förslag som Haninge Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm accepterat.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2018

Mikael Höglund, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, har räknat ut att bolagets krav på 2,7 procent skulle innebära en höjning med 189 kronor för den med en hyra på 7 000 kornor. Nu blev höjningen 80 kronor.
– Jag är hyfsat nöjd med överenskommelsen, bolaget har ju ökade kostnader för kommunala taxor och löner, säger han.

Anders Gillberg, vd på Haninge Bostäder, är inte nöjd med överenskommelsen.
– Nej vi krävde ju 2,7 för att täcka våra kostnader och då kan man ju inte vara nöjd med 1,15 procent. Men vi har accepterat det och gått med på det, säger han.

Den retroaktiva höjningen kommer att betalas av hyresgästerna vid två tillfällen i sommar.

Läs ocksåPensionären Jonnys garageavgift höjdes med 68 procent: "Jag fick en chock"
Läs också Målade hus med fel färg – tvingas betala 20 miljoner Haninge Bostäder håller nere hyrorna vid nyproduktion Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.