HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Haninge Bostäder håller nere hyrorna vid nyproduktion

Haninge En ny etta med en hyra på 5 500 kronor eller en tvåa för 7 000 kronor. Haninge Bostäder sällar sig till bolagen som försöker bygga nytt med rimliga hyror i ett nyproduktionsprojekt med inflyttning under 2019.
De nya lägenheterna ska ligga vid Skansvägen i Vendelsö.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Tyresö Bostäder som byggt 140 lägenheter med rimliga hyror. Två skäl till att de lyckades hålla nere hyrorna är att de upphandlade ett färdigt typhus, Sabos Kombohus Mini och fick bidrag av det statliga investeringsstödet.

Nu har Haninge Bostäder beslutat att bygga ett tvåvåningshus med 32 smålägenheter, 16 ettor och 16 tvåor på Skansvägen i Vendelsö på samma sätt.

Läs ocksåTyresö Bostäder bygger billigaste lägenheterna i länet

Bolagets vd Anders Gillberg, säger sin kalkylen ser ut idag är målet att hyran för en etta på 35 kvadratmeter ska hamna 5 500 kronor medan en tvåa på 45 kvadratmeter förväntas få en hyra på 7 000 kronor.

Som jämförelse ligger hyrorna i Haninge Bostäders nya lägenheter i Jordbro, som byggts utan investeringsstöd, 20 procent högre.
– Det här kommer bli riktigt bra bostäder och jag är stolt över att vi nu kan sätta igång, säger Anders Gillberg.

Byggkostnaderna har hållits nere tack vare att priset pressats i en ramupphandling gjord av bransch- och intresseorganisationen, SABO där Haninge Bostäder är medlem. Tack vare det är ett typhus och ingen stor upphandling behöver ske så räknar han med att byggandet ska gå snabb.
– Vi väntar på bygglov men hoppas bygga klart och ha inflyttning under 2019.

Läs ocksåTyresö Bostäder bygger rekordsnabbt
Läs också Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.