Annons

Här bor du billigast och dyrast i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik Du kan tjäna 3000 kronor i månaden på att bo i Bjästa i stället för i centrala Örnsköldsvik. Så mycket skiljer det på hyran per månad för en lika stor lägenhet.
Hem & Hyra har kollat upp dyraste och billigaste hyrorna hos Övikshem. Vi jämförde treor på 76 kvadratmeter.
 
Dyraste trean finns på Bergsgatan i centrala Örnsköldsvik. Här är månadshyran 7000 kronor. Billigaste trean hittar vi två mil söder om Örnsköldsvik, i Bjästa på Nätragatan, där månadshyran ligger på 3878 kronor.
 
– De stora skillnaderna handlar oftast om vilket år fastigheterna är byggda och givetvis även vilken standard lägenheterna har, säger Lars Modig, hyresförhandlare på Hyresgästföreningen.
Husen på Nätragatan är byggda 1958, på Bergsgatan 1991.
 
Men är det rimligt att det skiljer drygt 3000 kronor per månad för en lika stor lägenhet?
– Läge och standard inverkar på hyran, men så här mycket vet jag inte om det ska skilja, menar Lars Modig.
 
Övikshem och Hyresgästföreningen håller på att ta fram ett nytt system för hyressättningen. I det nya systemet sätts det poäng på allt i en fastighet/lägenhet. Läge, ventilation, inglasad balkong, byggår med mera. Slutpoängen avgör hur hög hyran blir.
 
– Vi tror att det här systemet är rättvisare och har startat processen för att genomföra det. Men det är för tidigt att säga när vi kan ha det klart, säger Olle Högdal, vd på Övikshem.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Hovrättsdomen: Tvingas betala 53 000 kronor efter flytt – trodde lägenheten var uppsagd Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.