Annons

Här får studenterna graffiti på väggen

Halmstad Konstnären Carolina Falkholt smyckar just nu en av HFAB:s fasader i centrala Halmstad. Hur länge graffitin får vara kvar är inte bestämt.
När konstnären Carolina Falkholt får smycka fasaden växer det fram en uppsträckt hand. Foto: Petra Martinsson

I samband med en graffitiutställning på Halmstads konsthall väcktes idén om att också göra graffiti på en vägg utanför. Väggen tillhör HFAB:s studentboende Jakten och det kommunala bostadsbolaget nappade.

I tre dagar har nu konstnären Carolina Falkholt skapat en uppsträckt hand över hela fasaden. Hur länge graffitin får vara kvar är inte bestämt.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Som minst två månader, men den skulle kunna hålla i cirka tio år. Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra, säger Helene Blomberg, boinflytandechef på HFAB.

Carolina Falkholt är en känd graffitikonstnär som bland annat finns representerad på Hallands kulturhistoriska museum.

Annons
Läs också Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.