Annons

Här finns högsta hyrorna

Gävle ​Bostadsområdet Gävle Strand fortsätter växa. Efterfrågan på lägenheter i kommunala Gavlegårdarnas 12 våningar höga Fullriggaren är stor trots att hyrorna förväntas bli skyhöga.

​Närheten till havet och utsikten är det som lockar med det nya huset men smakar det så kostar det. Gavlegårdarna och Hyresgästföreningen har inte förhandlat färdigt om hyrorna för de 29 lägenheterna i Fullriggaren än men bostadsföretaget uppskattar att en tvåa kommer att kosta 7 500 kronor i månaden och att en femma mer än det dubbla, 16 500 kronor.

På lokaltidningarnas hemsidor går debattens vågor höga. ”Boende bara för rika”, menar de flesta. Någon menar att Gavlegårdarna borde rusta sina befintliga fastigheter innan man bygger nytt. En annan skriver ironiskt att socialen borde få ta alla lägenheterna och ge dem till missbrukarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Signaturen Pelle kommer ihåg att samma debatt som i dag också fördes för 50 år sedan då höghusen i området Stigslund stod färdiga.

Annons

”Då kallade man Stigslund för Pölshöjden. Eftersom hyrorna var så höga trodde man att pölsa skulle bli den enda rätt som de nyinflyttade skulle ha råd med.”

Återstår att se vad Gävle Strand kommer att kallas i folkmun och hur många av de intresserade som till slut flyttar in.

Annons
Läs ocksåVärdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannenPrivata storvärdar renoverar tomma lägenheter, strandar hyresförhandlingen och hyr sedan ut till hyror de själva sätter. Ibland pressas nya hyresgäster att skriva på avtal om att förhandla hyran direkt med värden. Fredrik Alexandersson vägrade. Det har sparat barnfamiljen många tusenlappar.

Skanska har i dagarna inflyttning i sina nybyggda fastigheter längre ut på Gävle Strand. Även där är priserna på rekordnivå för Gävle. En trea har sålts för 2,1 miljoner med en avgift på nära 5 000 kronor i månaden.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.