Annons

Här gömde hyresgästen sin knarkodling – döms till fängelse

Skåne Hyresgästen, en man i 50-årsåldern, bedrev en storskalig knarkodling. Nu döms han till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott. ”Väldigt olustigt att det här har pågått mitt framför oss", säger hyresvärden.
Foto: Polisen

Hyresgästen höll sig för sig själv, betalade alltid hyran i tid och störde aldrig sina grannar. Däremot var det ovanligt mycket biltrafik till och från huset, har grannarna i efterhand berättat. Och bakom grindarna till gården som mannen hyrde av Skabersjö slott i Skåne var det mycket riktigt full aktivitet.

Efter spaning slog polisen i våras till mot gården och avslöjade en storskalig knarkodling. Vid razzian i den avancerade knarkfabriken hittade polisen 30 kilo cannabisplantor. Odlingen skedde i flera olika rum på gården, anpassade efter storleken på plantorna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen hittade nära 2 000 plantor i både källare och på vinden till en lada. En del av odlingen var gömd bakom en igenbommad dörr. Själva knarkodlingen ska ha pågått i ett år men hyresgästen flyttade in redan vintern 2013.

Sedan ett par år tillbaka hyr han även de ekonomibyggnader som tillhör själva boningshuset. Vi kontraktsskrivningen uppgav han för hyresvärden att han skulle använda det extra utrymmet till en privat bilverkstad.

Polisens bild av hyresgästens knarkodling.

Elförbrukningen på gården har troligen varit väldigt hög men elen in till odlingarna var tjuvkopplad och därför har ingen märkt av någon ovanlig elanvändning.

Annons

En bit från gården ligger Skabersjö slott där godsherren Otto Thott är vd. Gården tillhör en av de femtiotalet privatbostäder som godset hyr ut.

– Vi känner oss förda bakom ljuset. Det kändes väldigt snopet när vi förstod vad som hade pågått på gården. Men vi har inte haft skäl att misstänka något. Vi har inte fått in några felanmälningar, inga grannar har klagat och hyran har betalats i tid, säger Otto Thott.

Något liknande har aldrig tidigare inträffat i någon av godsets bostäder.

Läs ocksåLägenheten för liten för cannabisodlande hyresgäst - uppsagd efter polistillslagCannabis

– Det har hänt att någon haft en frilandsodling men aldrig inomhus och inte i den här utsträckningen, säger Otto Thott.

Annons

Hyresgästen döms nu av Ystad tingsrätt till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Och han tvingas även ge upp sitt hyreskontrakt.

– Vi skickade en uppsägningsblankett till honom via hans advokat och den har han skrivit under, säger Otto Thott.

Läs ocksåHaschdoft i trapphuset avslöjade svartuthyrning - nu kan hyreskontraktet rykaHaschrökare och hyreskontrakt.

För hyresvärden återstår nu omfattande renoveringen av gården för att återställa den.

Läs också Haschrökares puffande ger grannarna i huset huvudvärk: "Mycket stark lukt" Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.