HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta

Nyheter Det började med otrevliga ordväxlingar samt bankande i golvet – och slutade med bajsbomber i trapphuset. Efter att flera gånger kletat sin avföring över väggar och räcken i hyreshuset tvingas mannen nu att flytta.
Mannen smetar avföring på trappräcket
Foto: Privat

Mannens första år i hyreshuset i Kortedala i Göteborg passerade problemfritt. Därefter började konflikterna med grannarna sakta att sjuda.

Under sitt andra år gjorde sig mannen ovän med flera grannar genom att skrika från balkongen, dunka i golvet och föra oväsen i lägenheten.

Läs ocksåKastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”Ett tak på fasaden har i vissa fall haft en dämpande effekt, men flertalet föremål har ändå landat på gångbanan nedanför där människor dagligen rör sig.

Det tredje året eskalerade konflikterna. Flera andra hyresgäster började uppleva mannen som direkt hotfull, och en kvinnlig granne vittnar om att mannen trakasserat henne genom att blotta sig samt banka, sparka och plinga på hennes dörr. Vid minst ett tillfälle uppges mannen ha placerat avföring och skräp utanför hennes dörr samt smort in hennes dörrhandtag med urin.

Störningarna var så pass intensiva att kvinnan upplevde sig tvungen att montera ner dörrklockan och tejpa igen brevinkastet av rädsla för mannens beteende.

Läs ocksåAttackerade Störningsjouren med strypgrepp – får bo kvar trots grannens larmGrannen såg hela händelseförloppet genom sitt tittöga, och gjorde en polisanmälan. Förundersökningen mot den aggressive mannen lades senare ned.

– Han var arg och kände sig orättvist behandlad av alla i huset, trots att man försökte ha så lite kontakt som möjligt. Man var rädd för honom, berättar en granne.

”Någon slags hämnd”

Förra hösten nådde konflikterna sin kulmen. En intillboende granne hade då redan rapporterat till värden att mannen urinerat i trapphuset vid flera tillfällen.

Men denna gång var inte urin det största problemet. Samtliga ledstänger i trapphuset hade smetats in med avföring – något som även dokumenterats av en granne som filmat ut genom titthålet.

Läs ocksåCharles renoverade badrummet ur egen ficka – nu vräks han och barnen av värden

– Det var någon slags hämnd. Han förde krig mot alla i huset.

Vädjar om lösning

Familjebostäder i Göteborg, som redan varnat mannen på grund av tidigare störningar, valde att genast säga upp honom. Det ledde enbart till fler avföringsattacker.

I ett internt mejl från i julas beskriver Familjebostäders områdeschef den akuta situationen i huset, efter att städfirman återigen tvingats komma på besök: ”Det är bajs på varje ledstång, uppifrån och ner, som det oftast är”.

Avföring trappstång
Mannen fångas på bild när han smetar in avföring på ledstängerna i trapphuset.

Områdeschefen vädjar internt om en lösning på problemen: ”Vi måste ju få slut på detta. Tänk när alla julgäster kommer och ska besöka våra hyresgäster”.

För att underlätta vräkningen av mannen har värden vänt sig till hyresnämnden – som nu lämnat besked i ärendet.

Störningarna riktade mot övriga grannar i huset och den sanitära olägenhet hans beteende inneburit anses vara grund nog för att han inte ska få bo kvar. Därtill har mannen inte betat hyra för de senaste månaderna. Han är därmed tvungen att snarast flytta ut.

Läs också "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning Trots regeländring: Bilmusiken fortfarande ett problem – här har polisen utfärdat böter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.