Annons

Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta

Nyheter Det började med otrevliga ordväxlingar samt bankande i golvet – och slutade med bajsbomber i trapphuset. Efter att flera gånger kletat sin avföring över väggar och räcken i hyreshuset tvingas mannen nu att flytta.
Mannen smetar avföring på trappräcket
Foto: Privat

Mannens första år i hyreshuset i Kortedala i Göteborg passerade problemfritt. Därefter började konflikterna med grannarna sakta att sjuda.

Under sitt andra år gjorde sig mannen ovän med flera grannar genom att skrika från balkongen, dunka i golvet och föra oväsen i lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det tredje året eskalerade konflikterna. Flera andra hyresgäster började uppleva mannen som direkt hotfull, och en kvinnlig granne vittnar om att mannen trakasserat henne genom att blotta sig samt banka, sparka och plinga på hennes dörr. Vid minst ett tillfälle uppges mannen ha placerat avföring och skräp utanför hennes dörr samt smort in hennes dörrhandtag med urin.

Störningarna var så pass intensiva att kvinnan upplevde sig tvungen att montera ner dörrklockan och tejpa igen brevinkastet av rädsla för mannens beteende.

Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

– Han var arg och kände sig orättvist behandlad av alla i huset, trots att man försökte ha så lite kontakt som möjligt. Man var rädd för honom, berättar en granne.

Annons

”Någon slags hämnd”

Förra hösten nådde konflikterna sin kulmen. En intillboende granne hade då redan rapporterat till värden att mannen urinerat i trapphuset vid flera tillfällen.

Men denna gång var inte urin det största problemet. Samtliga ledstänger i trapphuset hade smetats in med avföring – något som även dokumenterats av en granne som filmat ut genom titthålet.

Läs ocksåPeter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner

– Det var någon slags hämnd. Han förde krig mot alla i huset.

Vädjar om lösning

Familjebostäder i Göteborg, som redan varnat mannen på grund av tidigare störningar, valde att genast säga upp honom. Det ledde enbart till fler avföringsattacker.

I ett internt mejl från i julas beskriver Familjebostäders områdeschef den akuta situationen i huset, efter att städfirman återigen tvingats komma på besök: ”Det är bajs på varje ledstång, uppifrån och ner, som det oftast är”.

Annons
Avföring trappstång
Mannen fångas på bild när han smetar in avföring på ledstängerna i trapphuset.

Områdeschefen vädjar internt om en lösning på problemen: ”Vi måste ju få slut på detta. Tänk när alla julgäster kommer och ska besöka våra hyresgäster”.

För att underlätta vräkningen av mannen har värden vänt sig till hyresnämnden – som nu lämnat besked i ärendet.

Störningarna riktade mot övriga grannar i huset och den sanitära olägenhet hans beteende inneburit anses vara grund nog för att han inte ska få bo kvar. Därtill har mannen inte betat hyra för de senaste månaderna. Han är därmed tvungen att snarast flytta ut.

Läs också Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset 77-åring hotade grannarna med yxa – döms men slipper betala skadestånd Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.