Annons

Här utreds bidraget

Blekinge Uppvidinge kommun har beviljat stöd till medlemskap, men nu utreds frågan inför att nya riktlinjer ska tas fram.
Foto: Annika Wallsson
Diskuteras. Nya riktlinjer för försörjningsstödet ska tas fram i Uppvidinge kommun.

En av orsakerna till att försörjningsstödet ses över i Uppvidinge kommun är en effekt av den ökade flyktingstillströmningen.

– Försörjningsbidragen ökar så pass mycket, våra kostnader ökar och vi måste hålla i pengarna, säger Thomas Lindberg (C), ordförande i socialnämnden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Han fortsätter:

– Vi har inte kommit fram till något ännu. Men vi funderar på om det ska ingå, är det så pass viktigt? Att kommuner ser olika på detta är även det en anledning till att vi vill titta på vad som är rimligt att ingå i försörjningsstödet.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåUnik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyraHem & Hyra har tidigare berättat om Amir som hyrde en lägenhet svart och fick hyran betald av socialtjänsten. Nu har en göteborgare fått sin rätt till hyresbidrag prövad i allra högsta instans.

Bidrag till medlemsskap – beror på var du bor

I Ronneby kommun ifrågasätts att bidraget ges

Annons

Lönsamt för kommunerna att ge bidrag, tycker regionordföranden i Hyresgästföreningen Sydost 

Läs ocksåUnik prövning i högsta instans: Ska skattepengar gå till svartuthyrning?Hem & Hyra har tidigare berättat om Amir som hyrde en lägenhet svart och fick hyran betald av socialtjänsten. Nu ska en göteborgare få sin rätt till hyresbidrag prövad i allra högsta instans.
Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Margarita har 78 kronor till mat - nya statliga extrastödet missar de fattigaste familjerna Lånade pengar och for utomlands – ville ha bidrag till hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.