Annons

Haschdoft i trapphuset avslöjade svartuthyrning – nu kan hyreskontraktet ryka

Arlöv Doften av haschrök spreds i trapphuset. När polisen slog till var det en för hyresvärden okänd person som bodde i lägenheten. Olovlig andrahandsuthyrning, menar värden som nu vill riva hyreskontraktet.
Haschrökare och hyreskontrakt.
Foto: Anders Paulsson/Gry Ellebjerg
Förstahandshyresgästen kan nu förlora sitt kontrakt.

Det luktade hasch i trapphuset och det fanns misstankar om drogförsäljning. När polisen slog till visade det sig att lägenheten var bebodd av en annan man än förstahandshyresgästen. Det menar hyresvärden.

Förstahandshyresgästen, en man i sextioårsåldern, hade haft den lilla ettan i Arlöv i nära tio år, men sedan ett par år har han även en särskild postadress i Malmö. Det upptäcktes i samband med polisinsatsen då en helt annan man är förstahandshyresgästen visade sig i lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Saknar behov av lägenheten

När hyresvärden gjorde slagningar i folkbokföringsregister klarnade bilden ytterligare. Sex olika personer hade varit folkbokförda i Arlövsettan under de senaste fem åren. Det framkommer av handlingar i hyresnämnden.

Även förstahandshyresgästen hade varit skriven där men samtidigt fått sin post till adressen i Malmö. Hyresvärden menar därför att mannen inte har något behov av lägenheten i Arlöv och nu har han blivit uppsagd. Hyresnämnden kommer att pröva fallet.

Annons
Fakta: När kan hyresvärden säga upp mig?

Hand på en lagbok

  • Hyresvärden kan i princip säga upp dig när som helst MEN du behöver inte flytta om det inte finns goda grunder för det.
  • I Sverige är besittningsskyddet starkt. Det innebär i korthet att du inte behöver flytta även om hyresvärden säger upp hyreskontraktet.
  • Skulle du bli uppsagd men inte vill flytta bestrider du uppsägningen och bor kvar tills en rättslig prövning är avslutad. Är du medlem i Hyresgästföreningen kontaktar du en jurist där så fort du får en uppsägning.
  • Men det finns situationer när värden kan få rätt mot dig. Det gäller bland annat om du inte har betalat hyran, hyrt ut i andra hand utan tillstånd eller har betalat för sent. Om du har stört dina grannar eller misskött dig. Eller om huset ska rivas eller byggas om helt.
Läs också Lägenheten för liten för cannabisodlande hyresgäst - uppsagd efter polistillslag Haschrökares puffande ger grannarna i huset huvudvärk: "Mycket stark lukt" Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.