Annons

Heimstaden köper Henry Ståhls

Linköping Norska Heimstaden köper Henry Ståhl fastigheter med lägenheter i Norrköping, Linköping och Örebro. Tillträde sker vid årsskiftet.

Affären omfattar cirka 350 000 kvadratmeter i bostäder och lokaler, där merparten av bostadsbeståndet finns i Norrköping. Heimstaden tar över Henry Ståhls genom att förvärva det familjeägda bolagets aktier.

– Namnet blir kvar, personalen och organisationen likaså. Hyresgästerna kommer inte att märka av den här förändringen. Inte heller de som arbetar hos oss, säger Peter Karlström, vd på Henry Ståhl fastigheter till tidningen Folkbladet.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Heimstaden ägs av Fredensborg AS som är Norges största privata fastighetsbolag. I Sverige har Heimstaden cirka 12 000 lägenheter på ett 15-tal orter runt om i landet. Genom förvärvet av Ståhls får bolaget in en fot i Östergötland.

Annons

”Vi vill bli en del av Norrköping, Linköping och Örebros framtid och ser fram emot att inom en snar framtid kunna komplettera beståndet med fler bostadsfastigheter” skriver Patrik Hall, vd i Heimstaden, i ett pressmedelande.

Annons
Läs också Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så” Hyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner” Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Johan håller sekundkoll på värmen med egen uppfinning – fick rätt mot hyresvärden Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.