HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hela hyreshöjningen i Karlshamn går till underhåll

Karlshamn Karlshamnsbostäders hyror höjs från 1 januari med i genomsnitt 2 procent. Bolaget är först ut med klara hyresförhandlingar i Blekinge.

Efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen från förra året kommer bostadsbolaget att satsa stort på underhållet under en femårsperiod. Hela hyreshöjningen för 2013 kommer att gå till underhåll. Övriga kostnader för sådan som höjda taxor och inflation kommer att klaras av genom omfördelningar i budgeten, skriver Karlshamnsbostäder i ett pressmeddelande.

Tommy Arvidsson, ordförande i Hyresgästföreningen Karlshamn är nöjd med förhandlingsresultatet.

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar

– Vi vet ju vad pengarna går till. Det är den här femårsplanen vi kommit överens om att alla pengarna ska gå till renovering och det tycker jag är fruktansvärt positivt, säger han.

Annons

Bland annat väntar en omfattande renoveringsinsats i kvarteret Dalsland där fastigheterna komemr att rustas upp både utvändigt och invändigt de närmaste fyra åren.

En hyreshöjning med 2 procent innebär 90 kronor mer i månaden för en tvårumslägenhet på 62 kvadrat där hyran är 4 500 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåStadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om
Läs också Säker pandemifika bryter vardagen i Mörrum Köpte elbil – övertygade sin hyresvärd att fixa laddstolpe Pandemin stoppar visningar: måste tacka ja eller nej utan att ha sett

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.