Annons

Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun

Helsingborg ​Tidningen Miljöaktuellt placerar Helsingborgs stad i topp efter att ha granskat hur miljöarbetet ser ut i landets kommuner. Deras slutsats blev att att Helsingborgs stad är den kommun som jobbar mest framgångsrikt på området genom att arbeta brett med miljöfrågor.

​Några exempel som Miljöaktuellt tar upp är att Helsingborgs stad har en aktuell klimatstrategi, anlägger våtmarker, prioriterar cykelvägar, satsar på egna naturreservat och serverar kravmärkt mat i fler än hälften av skolorna.

Annons
 
– Det viktigaste ur miljösynpunkt är att klimatstrategin lett till konkreta resultat. Ett bra exempel är vår stora satsning på produktion av biogas, ett fossilfritt bränsle som används av alla stadsbussar och därmed bidrar till minskad klimatpåverkan och bättre luftkvalitet i staden, säger Helsingborgs miljödirektör Ulla Ingers, på kommunens hemsida.
 
Utmärkelsen delades ut under Almedalsveckan i Visby.
Helsingborg ingår också i flera nätverk på miljöområdet, bland annat i nätverket Sveriges ekokommuner, där Helsingborgs stad för närvarande har ordförandeskapet. Genom nätverket ges möjligheter att utbyta erfarenheter och att påverka andra mot en hållbar utveckling.
 
– Utmärkelsen som bästa miljökommun är en bekräftelse på vårt långsiktiga arbete och att vi fattat rätt politiska beslut. Den blir också en injektion till hela vårt arbete för hållbar utveckling och inspirerar oss att sätta nya offensiva mål, säger Lars Thunberg (KD), ordförande i stadens miljönämnd och i Sveriges ekokommuner.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.