Annons

Helsingborgare köpte hus till sin före detta sambo – förlorar kontrakt

Helsingborg Hyresgästen hävdar att han köpte hus för att hjälpa sin före detta sambo och deras gemensamma barn. Nu förlorar mannen sitt hyreskontrakt.
Foto: Pixaby
Hyresgästen hävdar att han endast köpte fastigheten för att hjälpa sin före detta sambo och att han fortfarande har behov av sin hyresrätt. Varken hyresvärden eller hyresnämnden anser att berättelsen är trovärdig.

Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö köpte mannen och hans sambo en fastighet i Helsingborg sommaren 2017. Trots att de blivit husägare sade de aldrig upp sitt hyreskontrakt. Däremot folkbokförde sig andra personer i deras gamla lägenhet.

Värden ansåg att det handlade om olovlig andrahandsuthyrning och sade upp hyreskontraktet. Eftersom hyresgästen vägrade att lämna bostaden blev ärendet ett fall för hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I hyresnämnden uppgav hyresgästen att han och hans före detta sambo hade separerat och att han fortfarande hade behov av lägenheten. Att han köpte en fastighet handlar endast om att han vill hjälpa sin före detta sambo och deras gemensamma barn. Dessutom ser han fastighetsköpet som en framtidsinvestering.

Annons

Hyresnämnden anser inte att mannens berättelse är trovärdig. I sitt beslut skriver nämnden bland annat att hyresgästens uppgifter är ”vaga och motsägelsefulla och saknar stöd i utredningen”.

Enligt beslutet ska paret omgående lämna hyresrätten annars riskerar de att bli avhysta på egen bekostnad.

Annons
Läs ocksåFörhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spisEn man i svarta kläder sträcker sig fram och lägger in ved i en öppen spis. I bakgrunden sitter en man i en soffa.
Läs också Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.