HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helsingborgshem säljer 582 lägenheter på Dalhem till Riksbyggen

Helsingborg Från och med september i år får fyra hyreshus i området Dalhem ny ägare. De 563 miljoner kronor som försäljningen inbringar ska användas till att rusta upp området.
Foto: Helsingborgshem

Det är hyresgästerna på Annerovägen 1-50 som berörs. Enligt Helsingborgshem ska samtliga hyresgäster i de 582 lägenheterna vara informerade om ägarbytet. I ett pressmeddelande meddelar Helsingborgshem att ägarbytet inte innebär någon förändring vad gäller hyra och villkor. ”Riksbyggen är ett väletablerat företag i regionen med fokus på kundnöjdhet och professionell förvaltning av både hyresrätter och bostadsrätter. Det känns viktigt och bra att vi lämnar bostäderna i goda händer”, säger Jonas Hansson, VD för Helsingborgshem.

Intresset för de aktuella fastigheterna har varit stort. Enligt Helsingborgshem valdes ett tjugotal företag ut som intressanta köpare utifrån kriterier som långsiktighet, förvaltningskompetens och ekonomisk styrka, varav nio företag var med i budgivningen.

Läs ocksåVälbesökt möte om försäljning

Fastighetsvärdet landar på 563 miljoner kronor. Pengar som, enligt Helsingborgshems styrelseordförande Lars Hansson, ska användas till att bland annat rusta upp bostäder, bygga nya förskolor och förbättra grönområden på Dalhem.

I höst ska Helsingborgshem sälja ytterligare 80 hyresrätter. Vilka lägenheter som berörs då är ännu oklart.

Efter försäljningen äger Helsingborgshem drygt 1000 lägenheter på Dalhem. Totalt har det kommunala bostadsbolaget cirka 12 000 hyresrätter i sitt bestånd.

Läs ocksåBeslut om försäljning sköts upp
Läs också 503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar ska säljas Försäljning i Sätra och på Brynäs Gavlegårdarna vill sälja igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.