Annons

Helsingborgshem säljer 582 lägenheter på Dalhem till Riksbyggen

Helsingborg Från och med september i år får fyra hyreshus i området Dalhem ny ägare. De 563 miljoner kronor som försäljningen inbringar ska användas till att rusta upp området.
Foto: Helsingborgshem

Det är hyresgästerna på Annerovägen 1-50 som berörs. Enligt Helsingborgshem ska samtliga hyresgäster i de 582 lägenheterna vara informerade om ägarbytet. I ett pressmeddelande meddelar Helsingborgshem att ägarbytet inte innebär någon förändring vad gäller hyra och villkor. ”Riksbyggen är ett väletablerat företag i regionen med fokus på kundnöjdhet och professionell förvaltning av både hyresrätter och bostadsrätter. Det känns viktigt och bra att vi lämnar bostäderna i goda händer”, säger Jonas Hansson, VD för Helsingborgshem.

Intresset för de aktuella fastigheterna har varit stort. Enligt Helsingborgshem valdes ett tjugotal företag ut som intressanta köpare utifrån kriterier som långsiktighet, förvaltningskompetens och ekonomisk styrka, varav nio företag var med i budgivningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Fastighetsvärdet landar på 563 miljoner kronor. Pengar som, enligt Helsingborgshems styrelseordförande Lars Hansson, ska användas till att bland annat rusta upp bostäder, bygga nya förskolor och förbättra grönområden på Dalhem.

Annons

I höst ska Helsingborgshem sälja ytterligare 80 hyresrätter. Vilka lägenheter som berörs då är ännu oklart.

Efter försäljningen äger Helsingborgshem drygt 1000 lägenheter på Dalhem. Totalt har det kommunala bostadsbolaget cirka 12 000 hyresrätter i sitt bestånd.

Annons
Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.