Annons

Helsingborgshem säljer nyrenoverade lägenheter

Helsingborg Totalrenoverade till nyskick. Men de kommer inte längre att hyras ut. Nu säljs lägenheterna i stället som bostadsrätter.
Foto: Helsingborgshem
Lars Hansson är Helsingborgshems styrelseordförande. Det är 32 hyresrätter som säljs ut och nu marknadsförs. Bilderna är beskurna.

Under miljonprogrammet Närlundas renovering har området länge varit en byggarbetsplats. Fyra 9-våningshus är klara och snart övriga hus. Bland annat 32 lägenheter på Närlundavägen 10, ett trevåningshus med fyra ettor och resterande treor som är totalrenoverade.

De har det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem nu beslutat att sälja som bostadsrätter. För bolaget är det en chans att i området få en blandning av boendeformer som enligt dem kommer att öka tryggheten och trivseln.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Just den här fastigheten tycker vi är mycket lämpad till försäljning, den har stora och jättefina lägenheter. Det finns inga bostadsrätter i området och vi tror att det kan lyckas, det är inte säkert men vi vill testa, säger Lars Hansson (C), ordförande i Helsingborgshems styrelse.

Enligt honom har hyresgästerna i samband med renoveringen flyttat till andra boenden. Vill de köpa sina gamla lägenheter har de förtur. Priserna ska vara marknadsmässigt satta.

Enligt Lars Hansson överväger Helsingborgshem nu kontinuerligt andra boendeformer än hyresrätter i områden som renoveras eller när det byggs nytt.
– Vi har inga konkreta planer i dagsläget men vi har alltid med oss den tanken när det gäller alla stadsdelar, för vi försöker göra alla så bra som möjligt, säger han.

Annons
Läs ocksåUtslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böterEn svart siluett av en mansperson framför en trappuppgång.

Se filmen om Närlundas historia:

Miljonprogrammets ansiktslyft – från betong till glas

Häng med på en renoveringsresa där Helsingborgshem förvandlar betonghusen i Närlunda till moderna bostäder med bastu och personliga skåp för cykelhjälmen.

Annons

Posted by Hem & Hyra on Thursday, 20 December 2018

Den 5:e maj är det visning av lägenheterna på Närlunda och planerad inflyttning är första kvartalet 2020.

Enligt Lars Hansson kommer vinsten, om försäljningen lyckas, att stanna i bolaget.
– Det stärker bolagets finanser.

Fakta: Så mycket kommer lägenheterna att kosta

1:or: Mellan 650 000 och 800 000 kronor
3:or: Mellan 1,3 och 1,7 miljoner kronor

Månadsavgifterna kommer att variera från 2 500 och 5 500 kronor/månaden.

Källa: Helsingborgshem. Priserna är preliminära.

Läs också Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande" Monica tvingades acceptera 700 000 för att flytta - BRF-värd blev mardröm: "Orkade inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.