HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hem & Hyras Anna Rytterbrant vinnare av Murvelpriset

Örebro Hem & Hyras Anna Rytterbrant är vinnare av Murvelpriset i Örebro län 2019. Hon får det för sina artiklar om de nedgångna husen i Ställdalen. ”Jag är både förvånad och jätteglad”, säger Anna Rytterbrant.
Foto: Mattias Frödén
Anna Rytterbrant var glad och överraskad efter att ha vunnit Murvelpriset 2019. Här ses hon tillsammans med jurymedlemmarna Cathrine Gustavsson och Maria Elisson.

”Ett besök i utkanten av mångas vardag där det finns flera offer. Ett annorlunda, överraskande och ögonöppnande gräv som har en av sina främsta styrkor i att det gjordes på en liten ort. Få journalister väljer att lägga sin kraft på dessa samhällen i marginalen. Lokaljournalistik när den är som bäst.”

Så lyder juryns motivering till att Hem & Hyras Anna Rytterbrant får det fina priset som delas ut till journalister som är verksamma i Örebro län.
– Juryn var enig och mycket imponerad över det arbete Anna Rytterbrant gjort och hur hon lyfter fram människor på en plats där media sällan eller aldrig befinner sig, säger jurymedlemmen Louise Gustavsson.

Anna Rytterbrants artiklar handlar om de usla förhållandena för hyresgästerna i skandalvärden Hilldex hus i Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun. Det handlar om el som stängts av, mögel, avloppsproblem, fuktskadade och kalla lägenheter.

Anna Rytterbrant var både glad och överraskad när hon på torsdagskvällen fick reda på att hon hade vunnit.
– Jag trodde inte att jag skulle vinna utan var superglad bara för att vara nominerad. Men det är klart att det är jättekul, särskilt som de andra journalisterna har gjort fantastiskt bra jobb.

De två andra bidragen som hade gått vidare till final var P4 Örebros granskning av marknadsbolaget Örebrokompaniet, som ägs av Örebro kommun, samt Nerikes Allehandas gräv om de ensamkommande flyktingbarnen.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.