HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Henrik Loveby blir ny vd vid Göingehem

Östra Göinge Det blir 48-åriga Henrik Loveby som tar över vd-posten vid Östra Göinges kommunala bostadsbolag. Tjänsten tillträds i januari.

Henrik Loveby jobbar idag som förhandlingschef vid Fastighetsägarna GFR och har sitt kontor i Göteborg. Han har det övergripande ansvaret i hyresförhandlingarna för cirka 140 000 lägenheter. Men till årsskiftet bär det alltså av till jobbet som vd för det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge.

Tidigare har Henrik Loveby arbetat som bland annat jurist, banktjänstman, varit förbundsordförande vid Sveriges Fiskares Riksförbund och haft politiska uppdrag som kommunrevisor och ersättare för Moderaterna i riksdagen.

Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Göingehems ordförande Jerker Westdahl (M) har lett rekryteringsprocessen.

− Vi fastnade för Henrik Lovebys intressanta kompetens och erfarenhet. Vi såg honom som den starkaste kandidaten.

Henrik Loveby kommer att få 65 000 kronor i månadslön. Den första september påbörjade Göingehems tidigare vd, Stefan Nilsson sin nya tjänst som vd hos det kommunala bostadsbolaget i Kalmar.

Läs ocksåBesked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Göingehem har totalt cirka 1400 lägenheter.

Läs också Ängelholmshem utreds för ekobrott Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Katarina Prick blir ny vd för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.