Annons

Henrik Loveby blir ny vd vid Göingehem

Östra Göinge Det blir 48-åriga Henrik Loveby som tar över vd-posten vid Östra Göinges kommunala bostadsbolag. Tjänsten tillträds i januari.

Henrik Loveby jobbar idag som förhandlingschef vid Fastighetsägarna GFR och har sitt kontor i Göteborg. Han har det övergripande ansvaret i hyresförhandlingarna för cirka 140 000 lägenheter. Men till årsskiftet bär det alltså av till jobbet som vd för det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge.

Tidigare har Henrik Loveby arbetat som bland annat jurist, banktjänstman, varit förbundsordförande vid Sveriges Fiskares Riksförbund och haft politiska uppdrag som kommunrevisor och ersättare för Moderaterna i riksdagen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Göingehems ordförande Jerker Westdahl (M) har lett rekryteringsprocessen.

Annons

− Vi fastnade för Henrik Lovebys intressanta kompetens och erfarenhet. Vi såg honom som den starkaste kandidaten.

Henrik Loveby kommer att få 65 000 kronor i månadslön. Den första september påbörjade Göingehems tidigare vd, Stefan Nilsson sin nya tjänst som vd hos det kommunala bostadsbolaget i Kalmar.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Göingehem har totalt cirka 1400 lägenheter.

Annons
Läs också Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.