HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hett bad i Hylte blir tvist i Svea hovrätt

Halland Den 55-åriga hyresgästen i Hylte gillar att ta heta bad. Något som bostadens varmvattenberedare sätter stopp för. Ärendet har blivit ett fall för Svea hovrätt.
En badsugen hyresgäst i Hylte vill ha större varmvattenberedare. Hyresvärden anser att en varm dusch räcker.

När 55-åringen flyttade in i lägenheten i Hylte satte hyresvärden in ett badkar åt honom. I samband med att hyresgästen fick det nya badkaret installerades en varmvattenberedare på 45 liter. Snart upptäckte mannen att de varma baden han drömt om endast blev ljumna.

Enligt hyresgästen räcker varmvattnet endast till att fylla badkaret till en fjärdedel. Sedan är det kallvatten som gäller. Han vill därför att Hyltebostäder installerar en större varmvattenberedare med dubbelt så stor kapacitet.

Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.

Hyltebostäder menar att dusch är standard i lägenhetsområdet och för det ändamålet fungerar den nuvarande varmvattenberedaren väl. De är därför inte beredda att tillgodose hyresgästens varmvattenkrav.

Hyresnämnden valde att gå på värdens linje. Men hyresgästen har inte gett upp tanken på varma bad och överklagar nu ärendet till Svea hovrätt.

Läs också Utan varmt vatten ingen hyresgäst - hovrätten river kvinnans kontrakt Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Han hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades ner
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.