Annons

Hett bad i Hylte blir tvist i Svea hovrätt

Halland Den 55-åriga hyresgästen i Hylte gillar att ta heta bad. Något som bostadens varmvattenberedare sätter stopp för. Ärendet har blivit ett fall för Svea hovrätt.
En badsugen hyresgäst i Hylte vill ha större varmvattenberedare. Hyresvärden anser att en varm dusch räcker.

När 55-åringen flyttade in i lägenheten i Hylte satte hyresvärden in ett badkar åt honom. I samband med att hyresgästen fick det nya badkaret installerades en varmvattenberedare på 45 liter. Snart upptäckte mannen att de varma baden han drömt om endast blev ljumna.

Enligt hyresgästen räcker varmvattnet endast till att fylla badkaret till en fjärdedel. Sedan är det kallvatten som gäller. Han vill därför att Hyltebostäder installerar en större varmvattenberedare med dubbelt så stor kapacitet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyltebostäder menar att dusch är standard i lägenhetsområdet och för det ändamålet fungerar den nuvarande varmvattenberedaren väl. De är därför inte beredda att tillgodose hyresgästens varmvattenkrav.

Annons

Hyresnämnden valde att gå på värdens linje. Men hyresgästen har inte gett upp tanken på varma bad och överklagar nu ärendet till Svea hovrätt.

Annons
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.