Annons

HFAB vill höja hyran med tre procent

Halmstad I år fick de igenom en höjning på i genomsnitt 1,75 procent. Nästa år vill HFAB höja hyrorna med tre procent.

Hyresförhandlingarna om nästa års hyror mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Halmstad, HFAB, inleddes i veckan. HFAB har yrkat på en höjning med tre procent. Anders Thorén som är affärsutvecklings- och kommunikationschef vill inte kommentera yrkandet i detalj.
– Det är för tidigt, förhandlingarna får nu ha sin gång, säger han.

Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne, konstaterar att yrkandet är högt, för högt.
– Vi har precis inlett förhandlingarna och vi håller på att titta på underlaget. Men förutsättningarna i år är att teckna relativt låga avtal och det gäller även för Halmstad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ambitionen är att teckna ett avtal före jul men det är inte säkert att det lyckas. Förhandlingarna har i år satt igång senare än vanligt.
I år höjde HFAB hyrorna med i genomsnitt 1,75 procent. Variationen var 0,5 till fem procent beroende på geografiskt läge. HFAB har cirka 10 000 hyresrätter.

Läs också: Hyresgästföreningen: Håll tillbaka höjningar

Annons
Fakta: Hyreskrav Halland

Fabo, Falkenberg 3,11 %

Laholmshem 2,25 %

Varbergs Bostad 3,25 %

Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.