HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höbybostäders vd får avgå efter uttalande om integration

Hörby Robert Odeberger får lämna sin vd-post för det kommunala bostadsbolaget i Hörby. Orsaken är hans uttalande om integration i en artikel i Expressen.

I en längre intervju i Kvällsposten/Expressen den 14 mars har Robert Odeberger uttalat sig på ett sätt som kommunalrådet Susanne Meijer (S) menar strider mot kommunens värdegrund. Därför får han nu lämna alla uppdrag där han representerar Hörby kommun. Det betyder att han även får lämna vd-uppdraget för Hörbybostäder med omedelbar verkan.

I ett pressmeddelande kommenterar Robert Odeberger sina uttalanden.

Läs ocksåDålig affär blev dyr läxa - nu får Alve betala

– Jag är medveten om att jag gav uttryck för politiska åsikter som jag inte borde gjort i min yrkesroll. Jag är också väl medveten om att det jag sa strider såväl mot Hörby kommuns politiska beslut och officiella inriktning, som kommunens värdegrund, säger Robert Odeberger.

Annons

Han kommer däremot att få fortsätta sitt arbete som ekonom för Hörby kommun.

– Han ska bara arbeta med frågor som har direkt ekonomisk karaktär, där vi har fullt förtroende för honom. I alla andra sammanhang kommer han att ersättas av andra medarbetare. Det vore direkt olämpligt att låta en person som så tydlig uttalat sig mot vad Hörby kommun står för, fortsätta att representeras oss, säger Hörbys kommunalråd Susanne Meijer, S, i pressmeddelandet.

Annons
Läs ocksåHörbybostäder spikar hyreshöjningar för två år

Enligt Hem & Hyras undersökning 2014 har Robert Odeberger inget avgångsvederlag. En ny vd kommer att rekryteras på 40 procent.

Läs också Ingen bostad med försörjningsstöd i Hörby Klippan och Hörby höjer hyrorna med 0,3 procent Hyreshöjning för hyresgäster i Hörby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.