HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höga hyror i Varbergs största nybygge

Varberg Nu släpps de första lägenheterna i Varbergs Bostads jättebygge på Västra Sörse. Den som vill ha en av treorna får vara beredd att betala upp till 11 742 kronor i månaden.
Skärmdump på en av lägenhetsannonserna på Varbergs Bostads hemsida.
På Varbergs Bostads hemsida ligger nu de 32 lägenheterna ute för uthyrning. Husen väntas vara redo för inflytt om ungefär ett år, i maj 2019.

Från och med i går kan man anmäla intresse för att bo i Varbergs Bostads nya hyreshus på Västra Sörse. De två första husen med 32 lägenheter väntas vara redo för inflyttning om ett år, i maj 2019.

Men smakar det så kostar det. Majoriteten av lägenheterna är treor, med en hyra på mellan 10 276 och 11 742 kronor i månaden. De nio ettorna kostar 6 281–6 892 kronor i månaden.

Läs ocksåVarbergs bostad höjer hyrorna

Månadskostnaden avskräcker dock inte folk från att söka. När lägenheterna släpptes i går rasslade det till i Varbergs Bostads system.

– Efter fyra timmar fanns det sökande på alla lägenheter, säger uthyrare Aniko Johansson.

Satsningen på Västra Sörse är det kommunala bostadsbolagets största i modern tid. Totalt ska elva fastigheter med 224 lägenheter byggas där det tidigare stått garage.

Läs ocksåHyresgästers slarv orsakar skador för miljoner i Halland

Samtidigt är Varbergs Bostad i gång med bygget av 48 lägenheter i tvåvåningshus på Västgötagatan i bostadsområdet Håsten. Här kommer vissa lägenheter att reserveras för yngre hyresgäster mellan 18 och 25 år. Inflyttning väntas ske i oktober.

Fakta: Hyresnivåer på Västra Sörse

De första två husen ligger på Köpstadvägen 58 och 60. De rymmer totalt 32 lägenheter i fem våningar.

  • Nio ettor, 6 281–6 892 kronor/månad.
  • Fyra tvåor, 8 889–9 762 kronor/månad.
  • Arton treor, 10 276–11 742 kronor/månad.
  • En fyra, 13 225 kronor/månad.
Fakta: Följ bygget via webbkamera

Här kan du följa bygget på Västra Sörse live.

Läs också Dyrt när Varberg växer Tvingas flytta när hus rivs i Bua Airbnb ökar men hyresvärdar säger nej

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.