HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högljudd familj riskerar kontrakt

Helsingborg Värden rapporterar om högljudda bråk mellan modern i lägenheten och sonen nere på gården. Hot mot grannar och påstådda stölder är några andra orsaker till att hyresvärdens säger upp kontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg
Hembla säger upp 99 hyresgäster efter misstänkt folkbokföringsfusk.

Kvinnan har bott i lägenheten på två rum och kök sedan 1987. Enligt hyresvärden ska störningarna ha pågått under en längre tid och efter varningar sades hyresavtalet upp till den 1 augusti men då hyresgästen inte flyttat har värden tagit ärendet till hyresnämnden.

Främst rör det klagomål från grannar som vittnar om bråk mellan kvinnan och hennes vuxne son. Vid ett tillfälle gick det extra vilt till. Enligt ett vittne ska mor och son ha stått i trapphuset och skrikit på varandra. När en granne kommit ut för att be dem att dämpa sig ska sonen ha jagat grannen upp för trappen, spottad på henne och hotat henne till livet.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Vid ett annat tillfälle ska de ha bråkat högljutt när mamman varit i sin lägenhet och sonen på gården. Värden påstår även att sonen och hans kompisar ska vara inbladade i inbrott och cykelstölder på området samt att kvinnan ofta varit berusad.

Hyresgästen har inte inkommit med någon skrivelse till hyresnämnden. Kopior av både varnings- och uppsägningsbrev har skickats till arbetsmarknadsförvaltningen. Hyresnämnden har ännu inte satt något sammanträdesdatum.

Läs också Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.