Annons

Högre hyror i Lysekil 2015

Lysekil Nu har Hyresgästföreningen och Lysekilsbostäder förhandlat klart nästa års hyror. Höjningarna blir mellan 1,18 och 1,38 procent. Det blir också dyrare att parkera bilen.

Hyresgäster med kallhyra får betala 1,18 procent mer efter årsskiftet medan de som har varmhyra får en höjning på 1,38 procent. Det står klart när förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Lysekilsbostäder nu är klara.

Parterna är överens om att pengarna behövs till underhåll.
– Företaget står inför en puckel av planerat underhåll som inte går att bortse ifrån. Förhandlingarna handlade mycket om takten i arbetet med underhållet, säger Hyresgästföreningens förhandlare Björn Karlsson i ett pressmeddelande.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Styrelse och vd hoppas att ni har förståelse för de åtgärder vi vidtager för att underhålla våra byggnader på ett så bra sätt som möjligt med de resurser som vi förfogar över” skriver Lysekilsbostäder på sin hemsida.

Annons

Det blir också dyrare att parkera bilen nästa år. Garagehyrorna höjs med 10 kronor per månad och p-platserna med 5 kronor.

Höjningarna gäller från 1 januari 2015.

Annons
Läs ocksåPolitisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandetMartin Grander och partisymboler

Här ser du vad andra värdar i Västra Götaland höjer hyran med nästa år. Listan uppdateras löpande.

Läs också Rånad och slagen i sin lägenhet - men Emil vägrar vara rädd Hyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster? Sommarjobbare handlar åt Lysekilsbor i karantän Lysekils-vd vill ha träning och lek för pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.