Annons

Höjda hyror hos Holger Blomstrand

Göteborg Drygt 1 400 hyresgäster hos privatvärden Holger Blomstrand i Göteborg får höjda hyror. Men hur mycket hyran höjs varierar mycket från hus till hus.

Hyran höjs med mellan 0,2 och 1,45 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning på mellan 12 kronor och 87 kronor.

Linda Zackariasson är förhandlare på Hyresgästföreningen Västra Sverige. Hon säger att spretigheten beror på att det idag är stora skillnader i vad man får betala för likvärdiga lägenheter.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi vill försöka jämna ut hyresnivåerna. Därför har det varit mycket diskussion på enskild fastighetsnivå, säger Linda Zackariasson.

Holger Blomstrand Byggnads AB hade från början yrkat att få höja med upp till 1,95 procent.

Annons

Bolaget ville även att de nya hyrorna skulle gälla från och med 1 maj, men precis som förra året konstaterade båda parterna efter ett tag att det inte var möjligt. Nu gäller det nya avtalet i stället från och med den 1 juli. Det blir alltså ingen retroaktiv höjning för maj och juni.

Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Linda Zackariasson beskriver förhandlingsklimatet som ”hanterbart”.

– Det har varit ett givande och ett tagande. Vi har kunnat ha en dialog och samtala, säger hon.

Annons

Husen i Holger Blomstrands bestånd ligger i Lunden, Linnéstaden, Majorna, Gårda och Järnbrott, och är i så gott som alla fall byggda av företaget självt.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2018 – hela listan

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.