HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror hos Holger Blomstrand

Göteborg Drygt 1 400 hyresgäster hos privatvärden Holger Blomstrand i Göteborg får höjda hyror. Men hur mycket hyran höjs varierar mycket från hus till hus.

Hyran höjs med mellan 0,2 och 1,45 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning på mellan 12 kronor och 87 kronor.

Linda Zackariasson är förhandlare på Hyresgästföreningen Västra Sverige. Hon säger att spretigheten beror på att det idag är stora skillnader i vad man får betala för likvärdiga lägenheter.

Läs ocksåHyreshöjning hos MölndalsbostäderTrapphusskylt Mölndalsbostäder

– Vi vill försöka jämna ut hyresnivåerna. Därför har det varit mycket diskussion på enskild fastighetsnivå, säger Linda Zackariasson.

Holger Blomstrand Byggnads AB hade från början yrkat att få höja med upp till 1,95 procent.

Bolaget ville även att de nya hyrorna skulle gälla från och med 1 maj, men precis som förra året konstaterade båda parterna efter ett tag att det inte var möjligt. Nu gäller det nya avtalet i stället från och med den 1 juli. Det blir alltså ingen retroaktiv höjning för maj och juni.

Läs ocksåUnderhållsbehov ger högre hyror i Boxholm

Linda Zackariasson beskriver förhandlingsklimatet som ”hanterbart”.

– Det har varit ett givande och ett tagande. Vi har kunnat ha en dialog och samtala, säger hon.

Husen i Holger Blomstrands bestånd ligger i Lunden, Linnéstaden, Majorna, Gårda och Järnbrott, och är i så gott som alla fall byggda av företaget självt.

Läs ocksåGöteborgs kommunala värdar stoppar vräkningarNågon öppnar en tom plånbok.

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2018 – hela listan

Läs också Hebygårdars hyror klara efter strandning Bostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.