Annons

Höjda hyror hos Holger Blomstrand

Göteborg Drygt 1 400 hyresgäster hos privatvärden Holger Blomstrand i Göteborg får höjda hyror. Men hur mycket hyran höjs varierar mycket från hus till hus.

Hyran höjs med mellan 0,2 och 1,45 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning på mellan 12 kronor och 87 kronor.

Linda Zackariasson är förhandlare på Hyresgästföreningen Västra Sverige. Hon säger att spretigheten beror på att det idag är stora skillnader i vad man får betala för likvärdiga lägenheter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi vill försöka jämna ut hyresnivåerna. Därför har det varit mycket diskussion på enskild fastighetsnivå, säger Linda Zackariasson.

Holger Blomstrand Byggnads AB hade från början yrkat att få höja med upp till 1,95 procent.

Annons

Bolaget ville även att de nya hyrorna skulle gälla från och med 1 maj, men precis som förra året konstaterade båda parterna efter ett tag att det inte var möjligt. Nu gäller det nya avtalet i stället från och med den 1 juli. Det blir alltså ingen retroaktiv höjning för maj och juni.

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

Linda Zackariasson beskriver förhandlingsklimatet som ”hanterbart”.

– Det har varit ett givande och ett tagande. Vi har kunnat ha en dialog och samtala, säger hon.

Annons

Husen i Holger Blomstrands bestånd ligger i Lunden, Linnéstaden, Majorna, Gårda och Järnbrott, och är i så gott som alla fall byggda av företaget självt.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2018 – hela listan

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Nya hyror hos Förbo efter beslut i Stockholm Höjda hyror hos Eksta i Kungsbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.