HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Bjurholm

Bjurholm ​Bjurholms kommun höjer hyrorna i sina lägenheter från och med första april. Hyrorna höjs mellan 0,8 och 1,8 procent.

​Hyresförhandlingarna mellan Bjurholms kommun och Hyresgästföreningen är nu klara. Parterna har kommit överens om att höja hyrorna från och med första april. Hur stor höjningen blir beror på om du varm eller kallhyra samt el i hyran.

De hyresgäster som har varmhyra och el inbakat i hyran får en höjning på 1,8 procent. De hyresgäster som har varmhyra, men betalar elen separat får en höjning på 1,1 procent.

Läs ocksåHyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyraHyror 2022, Marie Linder, Höja hyran, hyresförhandling

Den som har kallhyra får den lägsta höjningen nämligen 0,8 procent.

Bjurholms kommun äger och förvaltar 178 lägenheter.

Läs också Nybygget kostar halva lönen – på håret att Antonias familj har råd Hyran i nybyggen stiger – men helt fri hyressättning planeras Rikshems hyror klara i Uppsala Krav på höjda hyror i region Aros-Gävle

Höjda hyror i Bjurholm

Bjurholm Hyrorna i Sveriges minsta kommun, Bjurholm i Västerbotten, höjs från och med den första maj. Höjningen varierar mellan 0,6 procent och 1,6 procent.

​Det är 178 lägenheter ägda av Bjurholms kommun som omfattas av hyreshöjningen. Lägenheterna finns i Bjurholm, Agnäs och Balsjö. Kommunen hade krävt att få höja hyrorna med 2,5 procent, men fick sänka sitt krav efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

 
Hyreshöjningen varierar beroende av om lägenheten har varm- eller kallhyra. Hyrorna höjs med:
1,1 procent för lägenheter med varmhyra.
0,6 procent för lägenheter med kallhyra.
1,6 procent för lägenheter där även kostnaden för hushållselen ingår i hyran.
Ökade driftskostnader och höjda avgifter för el, uppvärmning och vatten och avlopp ligger bakom hyreshöjningen.

Läs också Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta" Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.