Annons

Höjda taxor ger högre hyreskrav

Hammarö ​Hammaröbostäder vill höja hyran med 4,02 procent nästa år. Ökade kostnader för taxor uppges vara ett av skälen.

​Hammarö var en av fem värmländska kommuner som placerade sig i topp på Nilsholgerssonrapportens osmickrande och landsomfattande listan över högsta taxor för VA, sopor och värme.

Annons
Nu ska taxorna höjas än mer och därför vill det kommunala bolaget Hammaröbostäder höja hyran.
Priset på fjärrvärme kommer nästa år att att höjas med 9 procent och VA-taxan med 13 procent, enligt Hammaröbostads vd Staffan Åbjörn.
– Vi har sänkt avskrivningstakten för att inte tvingas höja ännu mer för vi bedömer det som svårt att kräva ännu mer, även om vi skulle behöva det, säger Staffan Åbjörn som är vd över Hammarbostäder.
De räntevinster som Hammaröbostäder gjort har använts till underhåll. Den satsningen tillsammans med de ökade kostnaderna för taxor att andra bolags nollkrav ligger långt ifrån Hammaröbostads verklighet.
– Det finns de som går ut med nollkrav, men sett ur ett långsiktigt perspektiv tror jag att det är bättre att se till att få en stabil ekonomi. Man vill inte hamna i det läge där man hoppar fram och tillbaka och sedan behöver höja med sju åtta procent, säger Staffan Åbjörn.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.