Annons

Hon föreslås som ny ordförande

Örebro Den person som föreslås som ny ordförande för Öbo, är i dag ombudsman för LO-distriktet Örebro och Värmland.

Valberedningen kommer att föreslå Camilla Andersson som ordförande över Öbo i stället för Karin Sundin. Camilla Andersson är ombudsman för LO-distriktet Örebro och Värmland och sitter i tekniska nämnden.

Just att det är en kvinna som föreslås, gör att valberedningens ordförande Håkan Bergman inte tycker att Socialdemokraterna kan beskyllas för att cementera ojämlikhet mellan kvinnor och män, trots att Karin Sundin tvingas bort från sin plats som Öbos ordförande för att lämna plats åt sin make Björn Sundin i programnämnd samhällsbyggnad.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Håkan Bergman vill inte alls gå in på anledningen till att Karin Sundin inte får fortsätta som ordförande.

– Du fiskar efter saker som jag inte tänker svara på. Vilka överväganden och vilka diskussioner vi haft det är en sak för medlemmarna i Socialdemokraterna och inget som ska diskuteras i media, säger Håkan Bergman.

Annons

Jämställdhetsfrågor och eventuella jävfrågor är ju en större fråga än att den bara rör medlemmarna.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

– Ordförandeposten i Örebrobostäder kommer sannolikt att gå till en kvinna, om man går på valberedningens förslag. Vi har jättemånga kvinnor på viktiga poster bland de förtroendevalda. Vi varvar våra listor. Vi är det enda paritet som har det.

Men jämställdhet handlar ju om mer än varvade listor. Det handlar ju också om att situationer som den här där man ska välja mellan vem i ett par som får gå och vem som får stanna.

– Jag förstår inte ”vem som får gå och vem som får stanna”. Vi byter vart fjärde år och då händer det att människor byter uppdrag. Camilla Andersson som nu föreslås går från tekniska nämnden och Karin går till Vuxam – ett väldigt viktigt uppdrag. Det är andra som får nya uppdrag och de som får gå från uppdrag. Det kan handla om män och det kan handla om kvinnor.

Annons
Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

Hem & Hyra har försökt att nå Camilla Andersson, men hon har valt att inte ringa tillbaka.

Läs också: http://www.hemhyra.se/orebro/sundin-hanvisar-till-valberedningen

Läs också Johan Danielsson tredje bostadsministern under 2021 - första från S sedan Mona Sahlin Margaretha, 81, fick ministerbesök genom Goda grannar Delar av Bjuvsbostäder nu till salu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.