Annons

Hon miljöbantar för sin stad

Kristianstad Angela Andersson bestämde sig för att rädda sin stad genom att banta sina privata utsläpp. – Jag dövar mitt dåliga samvete genom att bidra med något positivt.

​Det var hotet om ett Kristianstad under vatten som fick Angela Andersson att anmäla sig till klimatbantarna. Hon och hennes sambo utgör ett av tolv hushåll som varje månad förändrar sina miljövanor. Det handlar om allt från att byta bil mot cykel, ugn mot micro till kött mot bönor.

Och hon har inte ångrat sig trots att vardagen numera är full av diverse filosofiska dilemman. Det är nämligen inte alltid så lätt att veta vilken handling som är mest miljövänlig.
– Ibland är det svårt att veta vad och hur jag ska göra. Men det som är bra med projektet är att vi får så mycket tips, säger Angela och häller upp kaffet.
I affären diskuterar hon och sambon olika alternativ och innehållsförteckningarna granskas noga.

Annons

– Vi handlar fortfarande i samma affärer men vi har ändrat vad vi köper. Det blir mer ekologiskt och närodlat.

Annons

Fakta: Klimatbantarna

Den 3 mars började klimatbantning för tolv hushåll i Kristianstad. Under ett år ska de dra ner på sina utsläpp av växthusgaser. Varje familj har gjort en växthusgasprofil. Därefter har de satt upp mål för hur mycket deras utsläpp bör minska. De arbetar med tio olika teman som rör allt ifrån energi, till mat och resor. Projektet drivs av Kristianstads kommun.

 

Läs också Lånestrategier för hyresgäster Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Energitjuvarna i hyresrätten – så enkelt kan du spara el Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.